Suomen Pipliaseura

23.10.2022 laudes

UT lukukappale

Jeesus parantaa turvotuksesta kärsivän miehen

1Kun Jeesus meni erään merkittävän fariseuksen kotiin sapattiaterialle, hänen tekemisiään tarkkailtiin. 2Paikalla oli mies, joka kärsi pahoista turvotuksista. 3Jeesus kääntyi lainoppineiden ja fariseusten puoleen ja kysyi: »Saako sapattina parantaa vai ei?» 4He eivät kuitenkaan vastanneet mitään. Niinpä Jeesus tarttui sairaaseen, paransi hänet ja päästi hänet menemään. 5Sitten hän sanoi: »Mitä jos oma poikanne tai härkänne putoaisi kaivoon? Varmaan vetäisitte pudonneen ylös saman tien, vaikka olisikin sapatti.» 6Tähän ei kukaan osannut sanoa mitään.

Isäntä ja hänen vieraansa

7Jeesus huomasi, että ruokavieraat pyrkivät parhaille paikoille. Niinpä hän esitti heille vertauksen: 8»Jos joku on kutsunut sinut häihin, älä yritä päästä parhaalle paikalle. Voihan olla, että isäntä on kutsunut myös jonkun sinua arvokkaamman henkilön. 9Kun arvovieras sitten tulee, niin isäntä, joka kutsui teidät, käskee sinun luovuttaa paikkasi. Silloin joudut siirtymään nolona huonoimmalle paikalle. 10Kun saat kutsun, mene ja käy syömään huonoimmalle paikalle. Kun isäntä sitten tulee, hän sanoo sinulle: ’Ystävä hyvä, siirry tänne lähemmäs.’ Niin saat kunnianosoituksen kaikkien vieraiden nähden. 11Se, joka korottaa itsensä, nöyryytetään, mutta se, joka itse nöyrtyy, korotetaan.»

12Isännälle Jeesus sanoi: »Kun tarjoat lounasta tai päivällistä, älä kutsu vieraiksi ystäviäsi, perheenjäseniäsi, sukulaisiasi tai rikkaita naapureitasi. Muuten he kutsuvat vuorostaan sinut tehdäkseen sinulle vastapalveluksen. 13Kun järjestät vastaanoton, kutsu köyhiä, rampoja ja sokeita. 14He eivät voi tehdä sinulle vastapalvelusta, ja siksi sinusta tulee siunattu. Saat näet palkkiosi silloin, kun oikeamieliset herätetään kuolleista.»

Luuk. - Luukas 14:1-14UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä