Suomen Pipliaseura

23.2.2023 vesper

UT lukukappale

Paavali moittii Keefasta

11Kun Keefas tuli Antiokiaan, haastoin hänet kasvotusten, kaikkien nähden. Hän oli näet toiminut epäjohdonmukaisesti. 12Aiemmin hän oli syönyt myös muiden kuin juutalaisten uskovien kanssa. Kun Jaakobin luota sitten tuli muutamia miehiä, Keefas jäi pois aterioilta ja pysytteli vain juutalaistaustaisten seurassa. Hän näet pelkäsi ympärileikkauksen kannattajia. 13Hänen mukanaan muutkin juutalaistaustaiset alkoivat teeskennellä; jopa Barnabas lähti mukaan teeskentelyyn. 14Kun näin, että he olivat toimineet julistamamme ilosanoman vastaisesti, sanoin Keefakselle kaikkien kuullen: »Jos sinä juutalaisena voit luopua juutalaisten tavoista ja elää vieraiden tapojen mukaan, miksi vaadit muihin kansoihin kuuluvia elämään niin kuin juutalaiset?»

Vain usko tuo pelastuksen

15Minä, Pietari ja Barnabas olemme syntyperäisiä juutalaisia emmekä syntisiä pakanoita. 16Tiedämme kuitenkin, ettei ihminen saa Jumalan hyväksyntää lain noudattamisen perusteella vaan uskomalla Jeesukseen Kristukseen, ja siksi olemmekin alkaneet uskoa häneen. Meidät hyväksytään, koska uskomme Kristukseen Jeesukseen, eikä siksi, että noudatamme lakia. Eihän ketään hyväksytä siksi, että hän noudattaa lakia.

17Entä jos meidätkin silti todetaan syntisiksi, vaikka toivomme Kristuksen tekevän meistä syyttömiä? Onko Kristus silloin synnin palveluksessa? Ei tietenkään! 18Osoitan olevani lainrikkoja vasta, jos alan rakentaa uudestaan sitä, minkä olen hajottanut. 19Lain vuoksi minä kuolin, mutta kuolin vapaaksi laista elääkseni Jumalaa varten. Minut on ristiinnaulittu yhdessä Kristuksen kanssa, 20enkä enää elä minä, vaan Kristus elää minussa. Sen ajan, jonka vielä elän tässä ruumiissa, elän uskoen Jumalan Poikaan. Hän rakasti minua ja uhrautui puolestani. 21Minä en mitätöi Jumalan antamaa armahdusta; Kristushan olisi kuollut turhaan, jos syyttömäksi tulisi lakia noudattamalla.

Gal. - Kirje galatialaisille 2:11-21UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.11.22
Seuraa meitä