Suomen Pipliaseura

23.3.2022 vesper

UT lukukappale

Maailman valo

12Jeesus alkoi taas puhua ihmisille: »Minä olen maailman valo. Minun seuraajieni ei koskaan tarvitse kulkea pimeässä, sillä heillä on elämän valo.»

13Fariseukset sanoivat Jeesukselle: »Sinä todistat itse itsestäsi. Sinun todistuksesi ei ole luotettava.» 14Jeesus vastasi: »Todistukseni on luotettava, vaikka todistankin itse itsestäni. Minä kyllä tiedän, mistä olen tullut ja minne olen menossa. Te taas ette tiedä, mistä tulen ja minne menen. 15Te tuomitsette kuin ihmiset. Minä en tuomitse ketään. 16Ja jos tuomitsenkin, on minun tuomioni oikea. En näet ole yksin, vaan kanssani on Isä, joka on lähettänyt minut. 17Sanotaanhan teidän laissannekin, että kahden ihmisen todistus on pätevä. 18Minä todistan itse itsestäni, ja toinen todistajani on Isä, lähettäjäni.»

19Siihen fariseukset sanoivat: »No missä isäsi sitten on?» Jeesus vastasi: »Te ette tunne minua ettekä Isääni. Jos tuntisitte minut, tuntisitte Isänikin.» 20Tämän puheen Jeesus piti rahankeräysastian luona, kun hän opetti ihmisiä temppelissä. Häntä ei otettu kiinni, koska hänen aikansa ei ollut vielä tullut.

Synnit ovat kuolemaksi

21Jeesus jatkoi puheitaan: »Minä menen pois, ja te etsitte minua. Synneillänne te aiheutatte oman kuolemanne. Te ette voi tulla sinne, minne minä menen.» 22Juutalaiset ihmettelivät: »Ei kai hän aio tappaa itseään? Miksi hän sanoo: ’Te ette voi tulla sinne, minne minä menen’?» 23Jeesus sanoi: »Te olette alhaalta, minä ylhäältä. Te olette tästä maailmasta, minä en. 24Siksi sanoin teille, että aiheutatte oman kuolemanne synneillänne. Kuolette synteihinne, jos ette usko, että minä olen mikä olen.» 25»Mitä tarkoitat?» kysyivät juutalaiset. »Mikä sinä olet?» »Se, mikä olen koko ajan sanonutkin olevani», Jeesus vastasi. 26»Voisin tuomita teidät monestakin syystä, mutta kerron maailmalle vain sen, mitä olen lähettäjältäni kuullut. Hän puhuu aina totta.»

27Kuulijat eivät ymmärtäneet, että Jeesus puhui heille Isästä. 28Niinpä Jeesus sanoi: »Nostettuanne Ihmisen Pojan ylös maasta te ymmärrätte, että minä olen mikä olen, mutten tee mitään omin päin. Puhun vain niin kuin Isä on minua opettanut. 29Minun lähettäjäni on minun kanssani, ja teen aina sitä, minkä tiedän olevan hänelle mieliksi. Siksi hän ei ole jättänyt minua yksin.»

30Monet alkoivat luottaa Jeesukseen kuullessaan hänen puhuvan näin.

Joh. - Johannes 8:12-30UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä