Suomen Pipliaseura

23.5.2022 laudes

UT lukukappale

Rakastakaa vihollisianne

27»Minä sanon teille, kuulijat: Rakastakaa vihollisianne ja tehkää hyvää niille, jotka vihaavat teitä. 28Siunatkaa niitä, jotka kiroavat teitä. Rukoilkaa niiden puolesta, jotka puhuvat teistä pahaa. 29Jos joku lyö sinua poskelle, tarjoa toinenkin poski. Jos joku vie sinulta päällysvaatteen, anna hänelle paitasikin. 30Anna jokaiselle, joka sinulta pyytää. Älä vaadi takaisin siltä, joka on vienyt sinulta jotain.

31Kohdelkaa ihmisiä niin kuin toivoisitte heidän kohtelevan teitä. 32Mitä erityisen hienoa siinä on, jos rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä? Rakastavathan syntisetkin niitä, joilta saavat vastarakkautta. 33Entä mitä erityisen hienoa siinä on, jos kohtelette hyvin niitä, jotka kohtelevat teitä hyvin? Niin syntisetkin tekevät. 34Ja mitä erityisen hienoa on siinä, jos lainaatte niille, joiden uskotte maksavan teille takaisin? Syntisetkin lainaavat toisilleen, koska tietävät saavansa omansa pois. 35Rakastakaa te vihollisianne, tehkää hyvää ja lainatkaa toivomatta mitään takaisin. Silloin teistä tulee Korkeimman lapsia ja saatte runsaan palkkion, sillä Jumala on hyvä kiittämättömille ja pahoille. 36Olkaa myötätuntoisia, niin kuin Isännekin on.»

Älkää tuomitko

37»Älkää tuomitko, niin teitäkään ei tuomita. Älkää julistako ketään syylliseksi, niin teitäkään ei julisteta syyllisiksi. Päästäkää vapaaksi, niin teidätkin vapautetaan. 38Antakaa, niin teillekin annetaan enemmän kuin tiiviiksi paineltuun mittaan mahtuu. Teille annostellaan sillä samalla mitalla, jolla itse annostelette.»

Luuk. - Luukas 6:27-38UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.15
Seuraa meitä