Suomen Pipliaseura

23.6.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Kristillisen elämän säännöt

9Teidän rakkautenne on oltava vilpitöntä. Kauhistukaa pahaa ja pitäkää kiinni hyvästä. 10Rakastakaa toisianne kuin sisarukset ja kilpailkaa siitä, kuka kunnioittaa toisia eniten. 11Ahkeroikaa, älkää laiskotelko. Olkaa tulisieluisia Herran palvelijoita. 12Toivokaa ja iloitkaa, kestäkää vaikeuksia ja rukoilkaa sinnikkäästi. 13Tukekaa niitä pyhiä Kristuksen seuraajia, jotka ovat tuen tarpeessa; olkaa vieraanvaraisia. 14Siunatkaa niitä, jotka vainoavat teitä. Siunatkaa älkääkä kirotko. 15Iloitkaa iloitsevien kanssa ja itkekää itkevien kanssa.

16Olkaa yksimielisiä. Älkää pitäkö itseänne muita parempina vaan olkaa vaatimattomia. Älkää luottako vain omaan järkeenne.

17Älkää maksako kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää siihen, mikä on kaikkien mielestä hyvää. 18Eläkää rauhassa kaikkien kanssa, jos se on teidän vallassanne. 19Älkää ottako oikeutta omiin käsiinne, rakkaat ystävät, vaan jättäkää tilaa Jumalan vihalle. Kirjoituksissahan Herra sanoo: »Kosto kuuluu minulle, minä maksan tekojen mukaan.» 20Tehkää ennemmin niin kuin kirjoituksissa käsketään: »Jos vihollisellasi on nälkä, anna hänelle ruokaa. Jos hänellä on jano, anna hänen juoda. Näin keräät tulisia hiiliä hänen päänsä päälle.» 21Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita sinä paha hyvällä.

Room. - Kirje roomalaisille 12:9-21UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä