Suomen Pipliaseura

23.7.2022 vesper

UT lukukappale

Asunto taivaassa

1Me tiedämme, että jos telttamme täällä maan päällä puretaan, meitä varten on taivaassa ikuinen asunto. Se ei ole ihmisen tekemä vaan peräisin Jumalalta. 2Täällä me huokailemme, koska haluaisimme päästä uuteen asuntoomme, pukea sen yllemme kuin vaatteen. 3Silloin emme jää alastomiksi, koska meidät puetaan. 4Huokailemme nyt majassamme ahdistuneina, sillä emme me tahdo riisuutua vaan pukeutua niin, että elämä sulkee sisäänsä sen, mikä meissä on kuolevaista. 5Juuri tätä varten Jumala on meidät tehnyt ja antanut meille vakuudeksi Hengen.

6Siksi olemme aina rohkealla mielellä. Tiedämme, että ruumiissa asuessamme olemme poissa Herran luota. 7Me elämme sen mukaan, mihin uskomme, emme sen mukaan, minkä näemme. 8Emme pelkää, sillä meistä on parempi asua Herran luona kuin tässä ruumiissa. 9Meille on kunnia-asia olla hänelle mieliksi, asuimmepa jo hänen luonaan tai vielä muualla. 10Kaikkien meidän on näet kerran tultava Kristuksen tuomioistuimen eteen. Silloin jokaiselle maksetaan takaisin se hyvä tai paha, mitä hän on eläessään tehnyt.

Kristus kuoli – kaikki kuolivat

11Tiedämme, miten Herraa kuuluu kunnioittaa, ja siksi yritämme taivutella ihmisiä kannallemme. Jumalalle on kyllä selvää, millaisia me olemme. Toivon, että tekin näette sen sisimmässänne. 12Emme ala taas kehua itseämme teille, vaan annamme teille syyn olla ylpeitä meistä. Silloin voitte vastata niille, jotka ylpeilevät ulkoisilla ansioilla eivätkä piittaa siitä, mitä on sydämessä.

13Jos olemme joskus joutuneet hurmokseen, se on tapahtunut Jumalan vuoksi. Jos taas käyttäydymme järjellisesti, teemme niin teidän vuoksenne. 14Kristuksen rakkaus näet pitää meidät järjestyksessä. Päättelemme, että kun yksi kuoli kaikkien puolesta, kuolivat kaikki muutkin. 15Kristus kuoli kaikkien puolesta, jotta kukaan ei enää eläisi itseään varten. Ihmisten on elettävä Kristusta varten, sillä hän kuoli ja hänet herätettiin kuolleista heidän vuokseen.

Jumalan ja ihmisten välinen sovinto

16Tästä lähtien me emme arvioi ketään pelkästään lihaa ja verta olevana ihmisenä. Vaikka ennen arvioimme Kristustakin inhimilliseltä kannalta, enää emme tee niin. 17Niinpä myös jokainen Kristuksen oma on uusi luomus; vanha katosi, uusi tuli tilalle. 18Kaiken takana on Jumala, joka teki Kristuksessa sovinnon meidän kanssamme ja antoi meille tehtävän tämän sovinnon edistäjinä. 19Jumala ei laskenut ihmisten rikkomuksia heidän syykseen vaan teki Kristuksessa sovinnon maailman kanssa. Meidät hän pani levittämään sanomaa tästä sovinnosta. 20Olemme siis Kristuksen lähettiläitä, ja Jumala kehottaa teitä meidän kauttamme. Me vetoamme teihin Kristuksen puolesta: suostukaa sovintoon Jumalan kanssa. 21Kristus oli täysin synnitön, mutta Jumala teki hänestä synnin ruumiillistuman. Näin meistä tuli Kristuksen vuoksi Jumalan oikeudenmukaisuuden ruumiillistumia.

2. Kor. - 2. kirje korinttilaisille 5:1-21UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä