Suomen Pipliaseura

24.07.2022

Sana

20Minä sanon teille, että jos ette ole paljon oikeamielisempiä kuin oppineet ja fariseukset, ette taatusti pääse taivaiden valtakuntaan.»

Vihaaminen

21»Olette kuulleet esivanhemmille annetun käskyn: ’Älä tapa.’ Joka tappaa, on ansainnut tuomion. 22Mutta kuulkaa, mitä minä sanon: Sekin, joka on vihainen lähimmäiselleen, ansaitsee tuomion. Joka sanoo toista tyhmäksi, on ansainnut Suuren neuvoston tuomion. Joka kutsuu toista ääliöksi, on ansainnut helvetin tulen.

23Jos olet viemässä uhrilahjaa alttarille ja muistat, että lähimmäiselläsi on jotain sinua vastaan, tee näin: 24jätä lahjasi alttarin eteen, käy tekemässä sovinto hänen kanssaan ja anna lahjasi vasta sen jälkeen.

25Tarjoa vastapuolellesi sovintoa jo matkalla oikeuteen. Muuten hän saattaa luovuttaa sinut tuomarille ja tuomari vartijalle. Sinut heitetään vankilaan, 26ja usko pois: sieltä et pääse, ennen kuin olet maksanut viimeisenkin kolikon.»

Puolison pettäminen

27»Olette kuulleet käskyn: ’Älä ole uskoton puolisollesi.’ 28Mutta minä sanon teille: joka katsoo toisen naista himokkaasti, on jo sydämessään tehnyt aviorikoksen. 29Jos oikea silmäsi johdattaa sinut ansaan, kaiva se päästäsi ja heitä se pois. Onhan parempi menettää yksi ruumiinosa kuin joutua kokonaisena helvettiin. 30Jos taas oikea kätesi johdattaa sinut ansaan, hakkaa se irti ja heitä se pois. Onhan parempi menettää yksi jäsen kuin joutua kokonaisena helvettiin.»

Matt. - Matteus 5:20-30UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä