Suomen Pipliaseura

24.12.2022 vesper

UT lukukappale

Johanneksen todistajanrooli

1Jeesuksen Kristuksen ilmestys, näky, jonka Jumala hänelle antoi. Jumala tahtoi näyttää palvelijoilleen, mitä väistämättä pian tapahtuu. Jeesus välitti näyn enkelinsä avulla palvelijalleen Johannekselle. 2Tämä vahvistaa Jumalan sanan ja Jeesuksen siitä antaman todistuksen oikeiksi näkemänsä perusteella.

Ennustus toteutuu pian

3Onnellinen se, joka lukee nämä ennussanat kuulijoilleen. Onnellisia ne, jotka kuulevat ja ottavat vakavasti tämän kirjan ennustuksen. Pian kaikki näet tapahtuu.

Johanneksen viesti

4Minä, Johannes, lähetän tämän kirjan seitsemälle seurakunnalle Aasian maakunnassa. Toivon, että Jumala, hän joka on ja oli ja joka tulee, antaa teille armonsa ja rauhansa. Samoin tehkööt henget – ne seitsemän, jotka ovat Jumalan valtaistuimen juurella 5– ja Jeesus Kristus, luotettava todistaja. Hän nousi ensimmäisenä kuolleista ja on maailman kuninkaiden hallitsija. Kunnia ja voima hänelle! Hän rakastaa meitä, ja verellään hän päästi meidät synneistämme. 6Kunnia ja valta ikuisesti hänelle! Hän teki meistä kuningashuoneen ja papiston Jumalalle, hänen Isälleen. Aamen.

Ennustus Kristuksen tulemisesta

7Katso, Kristus tulee pilvien keskellä.

Hänet näkee jokainen silmä,

niidenkin, jotka lävistivät hänet.

Kaikki kansat vaikeroivat

kuin kuoleman edessä, kun hän ilmestyy.

Näin on, aamen.

8»Minä olen kuin alfa ja omega, aakkosten ensimmäinen ja viimeinen kirjain.» Näin sanoo Herra Jumala, joka on ja oli ja joka tulee. Hän kykenee mihin vain.

Ilm. - Ilmestys 1:1-8UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä