Suomen Pipliaseura

24.2.2023 laudes

UT lukukappale

27Tässä vaiheessa oppilaat palasivat. He hämmästyivät nähdessään, että Jeesus puhui naisen kanssa. Kukaan ei kuitenkaan kysynyt, mitä hänellä oli mielessään tai miksi hän puhui naisen kanssa.

28Nainen jätti vesiastiansa kaivolle ja palasi kaupunkiin. Siellä hän sanoi ihmisille: 29»Tulkaa katsomaan miestä, joka tiesi kertoa kaikki tekoni. Voisikohan hän olla Kristus?» 30Ihmiset lähtivät kaupungista Jeesuksen luokse.

Kylväjä ja sadonkorjaaja

31Sillä aikaa oppilaat sanoivat Jeesukselle: »Rabbi, käy syömään!» 32Hän vastasi: »Minulla on sellaista ruokaa, josta teillä ei ole aavistustakaan.» 33Oppilaat kyselivät toisiltaan: »Onko joku muu tuonut hänelle syötävää?» 34Jeesus sanoi heille: »Minun ruokani on se, että toteutan lähettäjäni tahdon ja vien loppuun hänen työnsä.

35Te sanotte: ’Vielä on neljä kuukautta sadonkorjuuseen.’ Mutta minäpä sanon teille: Katsokaa ympärillenne niin näette, että vilja pelloilla on jo valmista leikattavaksi. 36Joka tämän sadon korjaa, saa palkkion. Hänen satonsa on ikuinen elämä, ja kylväjä ja sadonkorjaaja saavat iloita yhdessä. 37Tässä toteutuu vanha sanonta, jonka mukaan ’toinen on kylväjä ja toinen leikkaaja’. 38Minä lähetin teidät leikkaamaan sellaista, minkä eteen ette ole nähneet vaivaa. Toiset ovat nähneet vaivan, mutta te saatte korjata heidän työnsä tulokset.»

39Monet samarialaiskaupungin asukkaista alkoivat luottaa Jeesukseen. Heihin oli tehnyt vaikutuksen naisen todistus siitä, että Jeesus oli osannut kertoa kaikki hänen tekonsa. 40Kun he tulivat Jeesuksen luokse, he pyysivät häntä jäämään heidän vieraakseen. Jeesus jäikin kaupunkiin kahdeksi päiväksi. 41Hänen puheidensa ansiosta yhä useammat alkoivat uskoa häneen. 42He sanoivat naiselle: »Enää emme luota häneen vain sinun puheidesi takia. Nyt olemme itse kuulleet hänen puhuvan ja tiedämme, että hän on tosiaan maailman pelastaja.»

Joh. - Johannes 4:27-42UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.19.0
Seuraa meitä