Suomen Pipliaseura

24.2.2023 vesper

UT lukukappale

Ei laki vaan usko

1Voi teitä järjettömiä galatialaisia! Kuka teidät noitui? Onhan Jeesus Kristus asetettu silmienne eteen ristiinnaulittuna. 2Haluan teiltä vastauksen vain tähän: saitteko Hengen noudattamalla lakia vai kuulemalla ja uskomalla ilosanoman? 3Oletteko tosiaan niin tyhmiä, että lähdette liikkeelle Hengen voimalla ja päädytte yrittämään omin voimin? 4Onko kaikki kokemanne ollut turhaa? Ei kai sentään. 5Kumpi siis saa Jumalan antamaan teille Hengen ja tekemään voimatekoja teidän keskuudessanne: lain noudattaminen vai ilosanoman kuuleminen ja uskominen? 6Muistakaa Abrahamia, joka »luotti Jumalaan, ja niin Jumala hyväksyi hänet».

7Pitäkää siis mielessänne, että Abrahamin jälkeläisiä ovat ne, jotka ovat saaneet alkunsa uskosta ilosanomaan. 8Pyhät kirjoitukset tiesivät ennalta, että Jumala hyväksyy myös muihin kansoihin kuuluvat, jos nämä uskovat. Siksi ilosanoma kerrottiin Abrahamille jo etukäteen: »Sinun kauttasi kaikki kansat saavat siunauksen.» 9Niinpä ne, jotka ovat saaneet alkunsa uskosta ilosanomaan, siunataan kuten Abraham, joka luotti lupaukseen.

10Ne taas, jotka luottavat lain noudattamiseen, ovat kirouksen alaisia. Kirjoituksissahan sanotaan: »Kirous sille, joka ei noudata lain kirjan jokaista määräystä.» 11On selvää, ettei Jumala pidä ketään oikeamielisenä lain noudattamisen vuoksi. Sanotaanhan: »Se elää, jonka oikeamielisyys tulee uskosta.»

12Lain noudattamisessa ei ole kyse uskosta, vaan siitä, että »se, joka noudattaa lakia, pelastuu lain avulla». 13Kristus lunasti meidät vapaiksi lain kirouksesta tulemalla itse kirotuksi meidän puolestamme. Kirjoituksissahan sanotaan: »Se, jonka ruumis on ripustettu puuhun, on kirottu.» 14Näin Abrahamin saama siunaus tulee kaikkien kansojen osaksi Kristuksen Jeesuksen takia. Näin me saamme meille luvatun Hengen, kun alamme uskoa.

Gal. - Kirje galatialaisille 3:1-14UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.7
Seuraa meitä