Suomen Pipliaseura

24.3.2022 laudes

UT lukukappale

Melkisedekin ikuinen pappeus

1Tämä Melkisedek oli Salemin kuningas ja Korkeimman Jumalan pappi. Abraham kohtasi Melkisedekin palatessaan taistelusta, jossa oli lyönyt joukon kuninkaita. Melkisedek siunasi hänet, 2ja Abraham antoi tälle kymmenesosan kaikesta saaliistaan. Melkisedekin nimi tarkoittaa ’oikeudenmukainen kuningas’, mutta hän on myös Salemin kuningas eli ’rauhan kuningas’. 3Hänellä ei ole isää, äitiä eikä sukupuuta. Hänen elämällään ei ole alkua eikä loppua. Hänestä on tehty Jumalan Pojan kaltainen ja ikuinen pappi.

Melkisedek on mahtavampi kuin muut papit

4Pankaa merkille, millainen mies Melkisedek oikein on: jopa Abraham, kansamme kantaisä, antoi hänelle parhaan kymmeneksen saaliistaan. 5Leevin jälkeläiset ovat pappeja, ja heidän pitää lain mukaan kerätä kansalta kymmenesosa kaikesta. He siis ottavat veljiltään ja sisariltaan, vaikka nämäkin ovat Abrahamin jälkeläisiä.

6Melkisedek taas ei ollut heidän sukuaan, mutta silti hän keräsi Abrahamilta kymmenesosan saaliista. Lisäksi hän siunasi Abrahamin, jolle Jumala oli jo antanut lupauksensa. 7Kiistatontahan on, että siunauksen antaja on ylempiarvoinen kuin siunattava.

8Edellisessä tapauksessa kymmenesosan ottivat tavalliset kuolevaiset, jälkimmäisessä taas mies, joka pyhien kirjoitusten todistuksen mukaan elää aina. 9Abrahamin kautta Leevikin joutui antamaan kymmenesosansa, vaikka kymmenysten kerääminen oli hänen oikeutensa. 10Hänhän oli tavallaan olemassa esi-isänsä ruumiissa jo silloin, kun Abraham kohtasi Melkisedekin.

Hepr. - Kirje heprealaisille 7:1-10UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä