Suomen Pipliaseura

24.4.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

21Kun lapsi kahdeksan päivän ikäisenä ympärileikattiin, hän sai nimen Jeesus, jonka enkeli oli hänelle antanut jo ennen kuin hän oli saanut alkunsa.

Jeesus tuodaan temppeliin

22Kun tuli päivä, jolloin Joosefin ja Marian piti Mooseksen lain mukaan puhdistautua, he veivät Jeesuksen Jerusalemiin asettaakseen hänet Herran eteen. 23Herran laissa näet sanotaan, että jokainen esikoispoika on omistettava Herralle. 24Heidän piti myös suorittaa lain mukainen uhri, kaksi metsäkyyhkyä tai kyyhkynpoikasta.

Simeon ja Hanna näkevät Jeesuksen

25Jerusalemissa eli oikeamielinen ja lainkuuliainen mies, jonka nimi oli Simeon. Hän odotti Israelille luvattua lohdutusta, ja Pyhä Henki oli hänen kanssaan. 26Pyhä Henki oli ilmoittanut Simeonille, että hän saa ennen kuolemaansa nähdä Herran Voidellun. 27Hän tuli temppeliin Hengen johdatuksesta. Kun Jeesuksen vanhemmat toivat lapsensa sisään täyttääkseen lain määräyksen, 28Simeon otti hänet syliinsä ja ylisti Jumalaa:

29»Valtias, nyt annat palvelijasi nukkua pois

rauhassa, lupauksesi mukaisesti.

30Silmäni ovat nähneet pelastuksen,

31jonka olet kaikille kansoille valmistanut,

32valon, joka loistaa kansoille,

ja kansasi Israelin kirkkauden.»

33Jeesuksen isä ja äiti olivat ihmeissään siitä, mitä hänestä sanottiin. 34Simeon ylisti heitä ja sanoi Marialle, lapsen äidille: »Tämä lapsi saa monet israelilaiset kaatumaan ja monet nousemaan. Hän on merkki, jota ei hyväksytä. 35Miekka lävistää vielä sinunkin sydämesi. Näin paljastuvat monien perimmäiset ajatukset.»

36Temppelissä oli myös Hanna, joka oli profeetta. Hän oli Asserin heimoon kuuluvan Penuelin tytär, ja hän oli jo vanha. Hän oli ollut ensin seitsemän vuotta naimisissa 37ja sen jälkeen leski 84 vuoden ikäänsä asti. Hanna ei poistunut koskaan temppelistä vaan palveli Jumalaa yötä päivää paastoten ja rukoillen. 38Hän tuli juuri silloin paikalle, ylisti Jumalaa ja puhui lapsesta kaikille, jotka odottivat Jerusalemin vapautusta.

39Kun kaikki oli hoidettu Herran lain mukaisesti, Joosef ja Maria palasivat Galileaan ja kotikaupunkiinsa Nasaretiin. 40Lapsi kasvoi ja vahvistui. Viisaus täytti hänet, ja hän oli Herran suosiossa.

Luuk. - Luukas 2:21-40UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä