Suomen Pipliaseura

24.6.2022 vesper

UT lukukappale

Johannes Kastajan kysymys

2Kun Johannes kuuli vankilassa Kristuksen teoista, hän lähetti oppilaansa 3kysymään: »Oletko sinä se odotettu, vai odotammeko jotakuta toista?» 4Jeesus vastasi: »Menkää ja kertokaa Johannekselle, mitä kuulette ja näette: 5Sokeat näkevät, rammat kävelevät ja kuurot kuulevat. Ihosairaat paranevat, kuolleet heräävät eloon ja köyhille julistetaan ilosanoma. 6Onnellinen se, joka ei pety minuun.»

Jeesus puhuu Johannes Kastajasta

7Kun kysyjät olivat menneet, Jeesus alkoi puhua ihmisille Johanneksesta: »Mitä te oikein lähditte katsomaan asumattomalle seudulle? Ruokoako, jota tuuli heiluttaa? 8Mitä odotitte näkevänne? Hienosti pukeutuneen miehenkö? Kuninkaiden palatseista te sellaisia löydätte. 9Mitä te sitten lähditte katsomaan, profeettaako? Profeettaapa hyvinkin, ja minä sanon teille, että hän on jotain vielä suurempaa. 10Hän on se, josta on kirjoitettu:

’Minä lähetän viestinviejäni edelläsi.

Hän valmistaa sinulle tien.’

11Vakuutan teille, että kukaan ihmisistä ei ole ollut suurempi kuin Johannes Kastaja. Silti taivaiden valtakunnassa vähäisinkin on suurempi kuin hän. 12Johannes Kastajan päivistä saakka taivaiden valtakunta on tehnyt tuloaan voimalla, ja se on otettu haltuun vaikka väkisin. 13Johannekseen asti laissa ja kaikissa profeettojen kirjoissa oli ennustuksia tulevasta. 14 Hyväksyttekö sen, että hän on Elia, jonka oli määrä tulla? 15Kuunnelkaa, jos teillä on korvat!

16Mihin vertaisin tätä sukupolvea? Se on kuin torilla istuvat lapset, jotka huutelevat toisilleen:

17’Me soitimme teille huilua,

mutta te ette tanssineet ilosta.

Me lauloimme valituslauluja,

mutta te ette halunneet surra.’

18Kun Johannes saapui, hän ei syönyt eikä juonut, ja ihmiset sanoivat: ’Hänessä on demoni.’ 19Nyt Ihmisen Poika syö ja juo, ja ihmiset sanovat: ’Katsokaa, mikä mässäilijä ja juoppo, tullimiesten ja syntisten ystävä!’ Viisaus osoittaa teoillaan olevansa viisautta.»

Matt. - Matteus 11:2-19UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä