Suomen Pipliaseura

24.7.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Jumala ei koettele

12Onnellinen on se, joka kestää koettelemuksen. Kestäväksi havaittu saa voitonseppeleeksi elämän. Jumala on luvannut sen niille, jotka rakastavat häntä. 13Kenenkään ei pidä sanoa koettelemuksissaan, että Jumala koettelee häntä. Jumalaa ei mikään paha voi koetella, eikä hän koettele ketään. 14Jokaista koettelee hänen oma himonsa; se häntä kiskoo ja viettelee. 15Raskaaksi tultuaan himo synnyttää synnin, joka täysikasvuisena synnyttää kuoleman. 16Älkää antako harhauttaa itseänne, rakkaat veljet ja sisaret! 17Kaikki hyvät asiat ja täydelliset lahjat tulevat ylhäältä, tähtien Isältä. Hänen luonaan mikään ei muutu, siellä ei ole varjojen leikkiä. 18Jumala tahtoi synnyttää meidät totuuden sanan avulla. Olemme ensimmäinen hedelmä hänen luomisteoistaan.

Sanan kuulijat ja toteuttajat

19Tiedättehän, rakkaat veljet ja sisaret, että ihmisen pitäisi olla hanakka kuuntelemaan mutta hidas puhumaan ja hidas suuttumaan. 20Ihmisen vihasta ei seuraa jumalallista oikeudenmukaisuutta. 21Pankaa siis nöyrästi pois kaikki saasta ja pahuuden paljous. Kuunnelkaa teihin istutettua totuuden sanaa, joka on tarpeeksi vahva pelastamaan elämänne. 22Alkakaa elää sen antaman opetuksen mukaisesti. Älkää jääkö vain kuulijoiksi, älkää pettäkö itseänne. 23Joka vain kuuntelee opetusta eikä toimi sen mukaisesti, on kuin mies, joka tarkastelee kasvojaan peilistä. 24Hän katselee itseään, mutta lähdettyään hän unohtaa näkemänsä saman tien. 25Joka on syventynyt tutkimaan vapauden täydellistä lakia ja jäänyt sen luokse, ei ole enää hajamielinen kuulija vaan toimija. Toimiessaan hän on onnellinen.

Oikea jumalanpalvelus

26Jos joku luulee palvelevansa Jumalaa muttei pysty pitämään kieltään kurissa, hänen jumalanpalveluksensa on pelkkää itsepetosta. 27Puhdasta ja Isän Jumalan silmissä moitteetonta palvelusta on huolehtia ahdinkoon joutuneista leskistä ja orvoista ja säilyttää itsensä puhtaana tässä maailmassa.

Jaak. - Jaakobin kirje 1:12-27UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä