Suomen Pipliaseura

24.7.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Jeesus viedään Pilatuksen eteen

1Jeesuksen pidättäjät lähtivät joukolla ja veivät Jeesuksen Roomaa edustavan Pilatuksen eteen. 2Siellä he alkoivat esittää syytöksiä Jeesusta vastaan: »Olemme todenneet, että tämä mies johtaa kansaamme harhaan. Hän kieltää maksamasta veroa keisarille ja väittää, että hänet on voideltu kuninkaaksi.» 3Pilatus kysyi Jeesukselta: »Oletko sinä juutalaisten kuningas?» Jeesus vastasi: »Sinä sanot niin.» 4Pilatus sanoi ylipapeille ja väkijoukolle: »Minun nähdäkseni tämä mies ei ole syyllistynyt mihinkään rikokseen.» 5He painoivat kuitenkin päälle entistä kovemmin ja sanoivat: »Hän kiihottaa kansaa kaikkialla Juudeassa. Hän aloitti Galileasta, ja nyt hän on ehtinyt jo tänne asti.»

Jeesus viedään Herodes Antipaksen eteen

6Tämän kuullessaan Pilatus kysyi, oliko mies galilealainen. 7Kun hänelle selvisi, että Jeesus oli Herodes Antipaksen alamainen, hän lähetti tämän Herodeksen luokse. Herodeskin oli tuolloin Jerusalemissa.

8Herodes oli innoissaan nähdessään Jeesuksen, koska oli jo kauan halunnut tavata hänet. Hän oli näet kuullut Jeesuksesta ja toivoi tämän näyttävän hänelle jonkin ihmeteon. 9Kun hän sitten kuulusteli Jeesusta kaikesta, Jeesus ei vastannut hänelle mitään. 10Ylipapit ja oppineet sen sijaan syyttivät Jeesusta ankarasti. 11Silloin Herodes alkoi suhtautua Jeesukseen halveksien. Piloillaan hän käski sotilaidensa pukea Jeesuksen hienoihin vaatteisiin ja lähetti tämän sitten takaisin Pilatukselle. 12Herodes ja Pilatus olivat aiemmin olleet vihollisia, mutta sinä päivänä heistä tuli ystävät.

Luuk. - Luukas 23:1-12UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä