Suomen Pipliaseura

24.9.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Paavali matkustaa Jerusalemiin

1Niin me siis erosimme efesoslaisista ja lähdimme merelle. Suuntasimme Kosille ja tulimme sinne. Seuraavana päivänä matkasimme Rodokselle ja sieltä Pataraan. 2Kun löysimme laivan, joka oli menossa Foinikiaan, nousimme siihen ja lähdimme taas matkaan. 3Kypros tuli näkyviin ja jäi vasemmalle puolellemme. Purjehdimme edelleen Syyriaan ja saavuimme Tyrokseen. Lasti oli näet määrä purkaa siellä.

4Löysimme paikalliset uskovat ja jäimme viikoksi heidän luokseen. He välittivät Paavalille Hengen antaman kehotuksen olla menemättä Jerusalemiin. 5Käytimme nuo päivät valmistautumiseen. Kun lähdimme, kaikki naisia ja lapsia myöten saattoivat meitä kaupungin ulkopuolelle asti. Polvistuimme rannalle rukoilemaan. 6Sitten hyvästelimme ja nousimme laivaan, ja he palasivat kotiinsa.

7Tyroksesta lähdettyämme saavuimme Ptolemaikseen. Kävimme tervehtimässä uskovia ja viivyimme päivän heidän luonaan. 8Seuraavana päivänä lähdimme ja matkustimme Kesareaan. Menimme evankelista Filippoksen taloon ja jäimme hänen luokseen. Hän oli yksi seitsemästä avustajasta, 9ja hänellä oli neljä naimatonta tytärtä, jotka olivat profeettoja.

10Viivyimme monta päivää, ja vierailumme aikana Juudeasta saapui Agabos-niminen profeetta. 11Hän tuli luoksemme, otti Paavalilta vyön, sitoi sillä jalkansa ja kätensä ja sanoi: »Näin sanoo Pyhä Henki: ’Juutalaiset sitovat Jerusalemissa tämän vyön omistajan tällä tavalla ja luovuttavat hänet vierasuskoisten käsiin.’»

12Tämän kuultuamme pyysimme yhdessä paikallisten kanssa, ettei Paavali menisi Jerusalemiin. 13Silloin Paavali sanoi: »Miksi te oikein itkette ja murratte sydämeni? Olen valmis sidottavaksi ja vaikka kuolemaankin Jerusalemissa Herran Jeesuksen nimen vuoksi.» 14Kun emme saaneet häntä muuttamaan mieltään, rauhoituimme ja sanoimme: »Antaa Herran tahdon toteutua.»

15Viivyttyämme monta päivää valmistauduimme matkalle ja lähdimme Jerusalemiin. 16Samaa matkaa kulki oppilaita Kesareasta. He veivät meidät majoittumaan kyproslaisen Mnasonin luokse. Tämä oli yksi varhaisista uskovista.

Ap. t. - Apostolien teot 21:1-16UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä