Suomen Pipliaseura

25.02.2022

Sana

Saako puolisosta erota?

1Jeesus lähti sieltä Juudeaan, Jordanjoen toiselle puolelle. Hänen luokseen kokoontui taas suuri joukko ihmisiä, ja tapansa mukaan hän opetti heitä.

2Fariseukset tulivat testaamaan Jeesusta ja kysyivät häneltä, saako mies erota vaimostaan. 3»Mitä Mooseksen laissa sanotaan?» Jeesus kysyi, 4ja he vastasivat: »Mooses antoi luvan jättää vaimon, jos kirjoittaa tälle erotodistuksen.» 5Jeesus sanoi: »Mooses antoi teille tämän käskyn siksi, että olette kovasydämisiä. 6Maailman ensi hetkillä Jumala loi kuitenkin miehen ja naisen. 7Siksi mies jättää isänsä ja äitinsä ja yhdistyy vaimonsa kanssa 8niin, että heillä on yhteinen ruumis. He eivät ole enää erillisiä, vaan heidän ruumiinsa ovat yhtä. 9Eikä ihmisen pidä erottaa niitä, jotka Jumala on yhdistänyt toisiinsa.»

10Kun he olivat taas majapaikassa, oppilaat kysyivät asiasta uudestaan. 11Jeesus sanoi heille: »Jos joku eroaa vaimostaan ja menee naimisiin toisen kanssa, hän tekee aviorikoksen vaimoaan kohtaan. 12Jos vaimo jättää miehensä ja menee naimisiin toisen kanssa, hänkin tekee aviorikoksen.»

Mark. - Markus 10:1-12UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.14
Seuraa meitä