Suomen Pipliaseura

25.10.2022 laudes

UT lukukappale

Kristus on elämä

12Veljet ja sisaret! Tahdon teidän tietävän, että minun tilanteeni on kääntynyt eduksi ilosanomalle. 13Koko vartiokaartille ja kaikille muillekin on näet selvinnyt, että olen vankina Kristuksen vuoksi. 14Yhä useammat veljet ja sisaret saavat minun kahleistani rohkeutta levittää Kristuksen sanaa entistä pelottomammin.

15Jotkut tosin julistavat Kristusta vain kateudesta ja riidanhalusta, mutta toiset vilpittömästi. 16Jotkut tekevät sen rakkaudesta, koska tietävät, että olen ilosanoman puolustaja. 17Toiset kuitenkin julistavat Kristusta silkkaa pahantahtoisuuttaan eivätkä aidosti. He uskovat siten aiheuttavansa minulle lisää murhetta vankeudessani. 18Mutta mitä sitten? Olen iloinen siitä, että Kristusta ylipäänsä julistetaan, näön vuoksi tai tosissaan.

Minulla on tulevaisuudessakin syytä iloon, 19sillä tiedän, että teidän rukoustenne ja Jeesuksen Kristuksen Hengen avulla tämä kaikki kääntyy minun voitokseni. 20Sitä odotan ja toivon hartaasti. Minun ei koskaan tarvitse hävetä, vaan voin esiintyä rohkeasti kuten aina. Olen kunniaksi Kristukselle elävänä tai kuolleena. 21Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto. 22Jos jään eloon, se edistää tehtävääni, mutta en tiedä, valitsisinko elämän vai kuoleman. 23Minua vedetään kahteen suuntaan: Tahtoisin päästää irti maailmasta ja olla Kristuksen kanssa, koska se olisi niin paljon parempaa kuin tämä nykyinen tilanteeni. 24Teidän vuoksenne minun on kuitenkin pysyttävä elossa. 25Siitä olen varma, ja niinpä tiedänkin, että pysyn täällä. Pysyn teidän kaikkien luona, jotta edistyisitte uskossa ja saisitte iloita siitä. 26Silloin te Kristuksen Jeesuksen omina saatte olla ylpeitä minusta, kun palaan luoksenne.

Rohkeus on todiste pelastuksesta

27Katsokaakin, että kohtelette toisianne Kristuksen ilosanoman arvoisesti. Silloin voin havaita teidän pitävän lujasti yhtä, kun tulen katsomaan teitä tai kun poissa ollessani saan kuulla teistä. Kamppailkaa yksimielisesti ja uskokaa ilosanomaan 28älkääkä antako vastustajien pelotella itseänne millään. Uskonne on heille Jumalan antama todiste siitä, että he tuhoutuvat mutta te pelastutte. 29Te saatte paitsi uskoa Kristukseen myös kärsiä hänen vuokseen. 30Te käytte samaa kamppailua, jota tiedätte minun käyneen ja jonka nyt kuulette yhä jatkuvan.

Fil. - Kirje filippiläisille 1:12-30UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä