Suomen Pipliaseura

25.11.2022 laudes

UT lukukappale

Huora ja peto

1Minun kanssani tuli puhumaan yksi niistä seitsemästä enkelistä, joilla oli seitsemän maljaa. Hän sanoi: »Tule. Näytän sinulle, miten suurten vesien rannalla asuva kuuluisa huora saa tuomion. 2Maailman kuninkaat kävivät huorissa hänen luonaan, ja maan asukkaat tulivat humalaan tuon huoran viinistä.»

3Enkeli otti minut mukaansa, ja siirryin hengessäni asumattomalle seudulle. Näin naisen, joka istui kirkkaanpunaisen pedon selässä. Peto oli kirjoitettu täyteen Jumalaa pilkkaavia nimiä, ja sillä oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea.

4Naisen puku oli purppurainen ja kirkkaanpunainen. Sen koristeina oli kultakirjailua, jalokiviä ja helmiä. Kädessään naisella oli kultainen malja, joka oli täynnä tuon huoran inhottavaa saastaa. 5Hänen otsaansa oli kirjoitettu nimi, jolla on salattu merkitys: »Suuri Babylon, kaikkien törkeyksien ja huorien äiti.» 6Minä näin, että nainen oli aivan humalassa pyhien ja Jeesuksen todistajien verestä. Olin aivan ihmeissäni tästä uskomattomasta näystä.

Peto tulee ja menee

7Enkeli sanoi minulle: »Miksi ihmettelet? Paljastan sinulle, mikä salattu merkitys on naisella ja häntä kantavalla seitsenpäisellä ja kymmensarvisella pedolla. 8Näkemäsi peto oli ennen olemassa, mutta enää sitä ei ole. Se nousee vielä kerran syvyydestä mutta tuhoutuu. Maan asukkaat huomaavat ihmeekseen, että peto on ollut ja mennyt ja taas tulossa. Ihmeissään ovat varsinkin ne, joiden nimi ei ole luomisesta saakka ollut elämän kirjassa.»

Pedon merkitys

9»Viisas ymmärtää tämän: Seitsemän päätä merkitsee seitsemää vuorta, joiden päällä nainen istuu. Päät merkitsevät myös seitsemää kuningasta. 10Viisi heistä on jo mennyt ja yksi on nyt vallassa. Viimeinen ei ole vielä tullut. Kun hän tulee, hänen on hallittava jonkin aikaa. 11Kahdeksas kuningas on tuo peto, joka oli olemassa muttei ole enää. Se on samaa joukkoa kuin nuo seitsemän muuta ja tulee tuhoutumaan.

12Sinä näit myös kymmenen sarvea. Ne ovat kymmenen tulevaa kuningasta, jotka saavat vallan pedon lyhyen valtakauden ajaksi. 13Yhteistuumin he antavat valtansa ja voimansa pedon käyttöön. 14He taistelevat Karitsaa vastaan, mutta Karitsa voittaa heidät. Hän on herrojen Herra ja kuninkaiden Kuningas. Hänen kanssaan saavat olla ne, jotka ovat hänelle uskollisia ja jotka hän on valinnut ja kutsunut.»

Huoran ja vesien merkitys

15Enkeli sanoi vielä: »Sinä näit vedet, joiden rannalla huora asuu. Ne ovat maita, kansoja ja muita ihmisryhmiä, eri kielten puhujia. 16Näkemäsi kymmenen sarvea ja peto alkavat vihata huoraa. Ne riistävät hänet paljaaksi ja alastomaksi, syövät hänen lihansa ja polttavat hänet poroksi. 17Jumala näet laittoi oman suunnitelmansa heidän mieleensä: yhteistuumin he luovuttavat kuninkuutensa pedolle, kunnes Jumalan sanat toteutuvat.

18Näkemäsi nainen taas on suuri kaupunki, joka pitää maailman kuninkaita vallassaan.»

Ilm. - Ilmestys 17:1-18UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä