Suomen Pipliaseura

25.2.2023 vesper

UT lukukappale

Lupaus ja laki

15Veljet ja sisaret, otan esimerkin arkielämästä. Valmista ja vahvistettua testamenttia ei kukaan voi mitätöidä tai muuttaa. 16Nämä lupaukset, joista nyt on puhe, annettiin Abrahamille ja hänen jälkeläiselleen. Kirjoituksissa ei siis puhuta monikossa jälkeläisistä vaan yksikössä jälkeläisestä. Tämä jälkeläinen on Kristus.

17Minä sanon teille: Ei Jumalan vahvistamaa testamenttia voi kumota laki, joka annettiin 430 vuotta myöhemmin. Ei laki voi mitätöidä lupausta, jonka Jumala testamentissaan antoi. 18Jos perinnön saaminen perustuisi lakiin, se ei enää perustuisi lupaukseen. Abrahamille Jumala kuitenkin osoitti hyvyytensä nimenomaan lupauksen muodossa.

Lain tarkoitus

19Miksi laki sitten on olemassa? Se lisättiin jälkikäteen osoittamaan ihmisten rikkomukset, siksi ajaksi, kunnes luvattu jälkeläinen tulisi. Laki tuli Jumalalta enkelien ja vielä välittäjänkin kautta. 20Yksi toimija ei kuitenkaan tarvitse välittäjää; Jumala on yksi.

21Onko laki siis ristiriidassa Jumalan lupausten kanssa? Ei tietenkään! Jos näet olisi laadittu laki, joka pystyy tekemään eläväksi, perustuisi syyttömyys tosiaan lain noudattamiseen. 22Pyhät kirjoitukset sulkivat synnin vankilaan kaiken, jotta Jeesukseen Kristukseen uskoville annettu lupaus toteutuisi, kun he uskovat.

Gal. - Kirje galatialaisille 3:15-22UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.19.1
Seuraa meitä