Suomen Pipliaseura

25.4.2022 laudes evankelista Markus

UT lukukappale

25Barnabas ja Saul palasivat Antiokiaan toimitettuaan keräyksen tuoton Jerusalemiin. Heidän mukanaan tuli Johannes, jota kutsuttiin Markukseksi.

Ap. t. - Apostolien teot 12:25UT2020Avaa lukunäkymä
Barnabas ja Saulos saavat tehtävän

1Antiokian seurakunnassa oli profeettoja, jotka myös opettivat: Barnabas, Simeon, josta käytettiin nimeä Niger, kyreneläinen Lukios, Menahem, joka oli kasvanut yhdessä ruhtinas Herodes Antipaksen kanssa, ja Saulos. 2Kerran, kun he toimittivat jumalanpalvelusta ja paastosivat, Pyhä Henki sanoi: »Antakaa Barnabas ja Saulos minun käyttööni, siihen työhön, johon olen heidät kutsunut.» 3Niinpä he paastosivat ja rukoilivat. Sitten muut valtuuttivat nämä kaksi panemalla kätensä heidän päälleen ja lähettivät heidät matkaan.

Apostolit julistavat sanomaa Kyproksella

4Kun Pyhä Henki näin oli lähettänyt Barnabaksen ja Sauloksen matkaan, he menivät Seleukiaan ja purjehtivat sieltä Kyprokselle. 5Salamikseen tultuaan he julistivat juutalaisten synagogissa Jumalan sanaa. Mukana oli myös Johannes, joka auttoi heitä.

6Kuljettuaan saaren halki Pafokseen saakka he tapasivat Barjesus-nimisen juutalaisen noidan ja valeprofeetan. 7Hän oleskeli keisarin korkean edustajan Sergius Pauluksen luona. Tämä viisas mies kutsui Barnabaksen ja Sauloksen vieraikseen kuunnellakseen Jumalan sanaa. 8Heitä vastaan asettui kuitenkin tuo noita, joka tunnettiin myös kreikkalaisella nimellä Elymas. Tämä yritti estää käskynhaltijaa tulemasta uskoon. 9Silloin Saulos, jolla oli myös nimi Paulus eli Paavali, täyttyi Pyhästä Hengestä. Hän tuijotti noitaa 10ja sanoi: »Voi sinua Paholaisen poikaa! Sinä olet umpikiero valehtelija ja kaiken oikeudenmukaisen vihollinen! Lakkaatkos vääntelemästä mutkalle Herran suoria teitä! 11Katsohan! Herran käsi on ylläsi ja sokaisee sinut. Et näe aurinkoa ennen kuin on taas sen aika.» Samassa pimeys ympäröi noidan, ja hän haparoi ympäriinsä taluttajaa etsien. 12Kun käskynhaltija näki tämän, hän ällistyi ja alkoi uskoa Herran oppiin.

Paavali ja Barnabas Pisidian Antiokiassa

13Paavalin seurue lähti purjehtimaan Pafoksesta Pamfyliaan, Pergen kaupunkiin. Johannes päätti vetäytyä joukosta ja palasi Jerusalemiin.

Ap. t. - Apostolien teot 13:1-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä