Suomen Pipliaseura

25.7.2022 laudes, Jaakob

UT lukukappale

Kuka on tärkein?

46Oppilaat alkoivat miettiä, kuka heistä mahtoi olla tärkein. 47Kun Jeesus sai tietää, mitä heidän mielessään liikkui, hän otti viereensä lapsen 48ja sanoi: »Se, joka ottaa tämän lapsen luokseen minun nimissäni, ottaa luokseen minut. Ja se, joka ottaa luokseen minut, ottaa luokseen minun lähettäjäni. Se teistä, joka on kaikkein pienin, on oikeasti suuri.»

Ketkä ovat samalla puolella?

49Silloin Johannes sanoi: »Mestari, me näimme jonkun karkottavan demoneja sinun nimissäsi. Yritimme estää häntä, koska hän ei seuraa sinua meidän kanssamme.» 50Jeesus kuitenkin vastasi: »Älkää estelkö. Se, joka ei ole teitä vastaan, on teidän puolellanne.»

Jeesus häädetään samarialaiskylästä

51Kun Jeesuksen taivaaseenottamisen aika lähestyi, hän suuntasi kohti Jerusalemia. 52Edellään hän lähetti viestinviejiä. Nämä lähtivät matkaan ja menivät erääseen samarialaiskylään valmistelemaan hänen tuloaan. 53Jeesusta ei kuitenkaan otettu vastaan, koska hän oli menossa Jerusalemiin. 54Kun hänen oppilaansa Jaakob ja Johannes saivat kuulla tästä, he kysyivät: »Herra, tahdotko, että käskemme tulen iskeä taivaasta ja tuhota heidät?» 55Silloin Jeesus kääntyi ja moitti heitä. 56Hän jatkoi oppilaiden kanssa matkaa toiseen kylään.

Luuk. - Luukas 9:46-56UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä