Suomen Pipliaseura

25.9.2022 vesper

UT lukukappale

Totuus vapauttaa

31Niinpä Jeesus sanoi niille juutalaisille, jotka olivat alkaneet luottaa häneen: »Jos pidätte kiinni minun sanoistani, olette todella minun oppilaitani. 32Silloin opitte tuntemaan totuuden ja totuus vapauttaa teidät.» 33Kuulijat sanoivat: »Me olemme Abrahamin jälkeläisiä, emmekä ole koskaan olleet kenenkään orjia. Mitä tarkoitat sanoessasi, että meistä tulee vapaita?» 34Jeesus vastasi: »Minä vakuutan teille: Jokainen syntiä tekevä on synnin orja. 35Orja ei kuitenkaan pysy talossa ikuisesti, mutta poika pysyy. 36Jos Poika vapauttaa teidät, teistä tulee aidosti vapaita. 37Tiedän kyllä, että olette Abrahamin jälkeläisiä. Silti haluatte tappaa minut, koska ette voi sietää puheitani. 38Minä puhun niistä asioista, jotka olen nähnyt Isäni luona. Tehkää siis sitä, mitä olette Isältä saaneet kuulla.»

Joh. - Johannes 8:31-38UT2020Avaa lukunäkymä
Jeesus oli ennen Abrahamia

48Juutalaiset sanoivat Jeesukselle: »Etkös sinä ole samarialainen, ja sinussa on vielä demonikin.» 49Jeesus vastasi heille: »Ei minussa ole demonia. Minä kunnioitan Isääni, mutta te häpäisette minua. 50Enpä minä itselleni kunniaa etsikään, mutta on eräs toinen, joka etsii ja tuomitsee. 51Minä vakuutan teille: se, joka noudattaa minun sanaani, ei koskaan näe kuolemaa.»

52Tähän juutalaiset sanoivat: »No nyt on aivan selvää, että sinussa on demoni. Abraham ja profeetatkin kuolivat, mutta sinä väität, että sinun seuraajasi eivät kuole koskaan. 53Et kai sinä ole mahtavampi kuin isämme Abraham ja profeetat, joiden täytyi kuolla? Kuka sinä oikein kuvittelet olevasi?»

54Jeesus vastasi: »Minulle ei ole kunniaksi, jos yritän itse loistaa. Minut kirkastaa Isäni, jota te kutsutte meidän Jumalaksemme. 55Silti ette ole oppineet tuntemaan häntä. Minä sen sijaan tunnen hänet. Jos väittäisin, etten tunne, olisin samanlainen valehtelija kuin te. Minä tunnen hänet ja noudatan hänen sanaansa. 56Isämme Abraham iloitsi siitä, että saisi nähdä minun päiväni. Hän näki sen ja oli onnellinen.»

57Tähän juutalaiset sanoivat: »Väitätkö nähneesi Abrahamin, vaikka et ole vielä viittäkymmentäkään?» 58Jeesus sanoi: »Minä vakuutan teille, että olin olemassa jo ennen kuin Abraham syntyi.» 59Silloin juutalaiset keräsivät maasta kiviä heittääkseen niillä Jeesusta, mutta Jeesus hakeutui suojaan ja lähti temppelistä.

Joh. - Johannes 8:48-59UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä