Suomen Pipliaseura

26.1.2023 vesper

UT lukukappale

Jeesus vangitaan

47Jeesuksen vielä puhuessa tuli paikalle Juudas, yksi kahdestatoista oppilaasta. Hänen mukanaan oli suuri joukko ylipappien ja kansanjohtajien lähettämää väkeä, joilla oli aseinaan miekkoja ja seipäitä. 48Juudas kertoi heille, minkä merkin avulla hän ilmiantaisi Jeesuksen: »Hän on se, jota tervehdin suutelemalla. Pidättäkää hänet.» 49Juudas meni suoraan Jeesuksen luokse ja sanoi: »Terve, rabbi!» Sitten hän suuteli Jeesusta. 50Jeesus sanoi: »Ystäväni, tätä varten sinä tulit.» Väkijoukko tuli, kävi saman tien käsiksi Jeesukseen ja vangitsi hänet.

51Silloin yksi Jeesuksen seuralaisista veti miekkansa esiin ja iski ylipapin palvelijalta korvan päästä. 52Jeesus kuitenkin sanoi hänelle: »Pane miekkasi pois. Ne, jotka tarttuvat miekkaan, kuolevat miekkaan. 53Luuletko, etten voisi pyytää Isääni avuksi? Hän lähettäisi turvakseni enemmän kuin kaksitoista legioonaa enkeleitä. 54Mutta miten silloin toteutuisivat ne kirjoitukset, joiden mukaan näin pitää tapahtua?»

55Sitten Jeesus sanoi miesjoukolle: »Oletteko lähteneet ottamaan minut kiinni miekkojen ja seipäiden kanssa kuin rikollisen? Olen istunut päiväsaikaan temppelissä opettamassa, ettekä te pidättäneet minua. 56Mutta näin tapahtuu, jotta profeettojen kirjoitukset toteutuisivat.»

Silloin kaikki oppilaat jättivät Jeesuksen ja pakenivat.

Matt. - Matteus 26:47-56UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.19.0
Seuraa meitä