Suomen Pipliaseura

26.8.2022 vesper

UT lukukappale

Sanoman oikea vastaanottaminen

21Jeesus jatkoi: »Ei kai lamppua tuoda siksi, että se pantaisiin ruukun tai vuoteen alle. Kai se nyt laitetaan lampunjalkaan. 22Salaisuuksien on tarkoitus paljastua ja kätketyn tulla esiin. 23Kuunnelkaa, jos teillä on korvat! 24Ja kiinnittäkää huomiota siihen, mitä kuulette.» Jeesus sanoi: »Teille annetaan sillä samalla mitalla, jolla itse annostelette, ja saatte vielä enemmänkin. 25Sille, jolla jo on, annetaan lisää. Siltä, jolla ei ole, otetaan sekin vähä, mitä hänellä on.»

Itsestään kasvava vilja

26Jeesus sanoi: »Jumalan valtakuntaa voi ajatella näin: Viljelijä kylvää siemenen maahan. 27Hän nukkuu yönsä ja herää aamuisin uuteen päivään. Vilja nousee esiin maasta ja kasvaa, eikä viljelijä tiedä, miten se tapahtuu. 28Maa tuottaa ensin korren, sitten tähkän, sitten valmiit jyvät tähkään. Vilja kasvaa aivan itsestään, 29mutta kun se on kypsynyt ja on sadonkorjuun aika, se leikataan sirpillä.»

Sinapinsiemen

30Jeesus jatkoi: »Millä vertauksella voisimme kuvata Jumalan valtakuntaa? 31Ajatellaanpa maahan kylvettyä sinapinsiementä. Se on pienin kaikista maailman siemenistä, 32mutta kun varsi nousee maasta, se kasvaa kaikkia muita puutarhan kasveja suuremmaksi. Se tekee niin suuria oksia, että taivaan linnut voivat pesiä sen varjossa.»

33Jeesus käytti opettaessaan monia tällaisia vertauksia. Hän puhui niin, että kuulijat pystyivät ymmärtämään. 34Ilman vertauksia Jeesus ei heille puhunut. Oppilailleen hän kuitenkin selitti kaiken, kun he olivat keskenään.

Mark. - Markus 4:21-34UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä