Suomen Pipliaseura

26.9.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesuksen toiminta Jerusalemissa

Jeesus ratsastaa Jerusalemiin

1Jeesus ja häntä seuraava väkijoukko lähestyivät Jerusalemia. Kun he tulivat Oliivimäen rinteelle, Betfagen ja Betanian kylien edustalle, Jeesus lähetti edeltä kaksi oppilasta 2ja sanoi heille: »Menkää tuohon edessä näkyvään kylään. Heti kun tulette sinne, löydätte kiinni sidotun aasinvarsan, jonka selässä kukaan ei ole istunut. Ottakaa varsa ja tuokaa se tänne. 3Jos joku ihmettelee puuhianne, sanokaa, että Herra tarvitsee sitä mutta palauttaa sen kyllä pian.»

4Oppilaat lähtivät, löysivät kujalta varsan oven eteen sidottuna ja ottivat sen mukaansa. 5Paikalla olevat ihmettelivät: »Mihin te sitä varsaa viette?» 6He vastasivat niin kuin Jeesus oli käskenyt, ja heidän annettiin mennä. 7Oppilaat toivat varsan Jeesukselle ja heittivät vaatteitaan sen päälle. Sitten Jeesus istuutui sen selkään. 8Monet levittivät tielle vaatteitaan ja toiset niityltä katkomiaan lehviä. 9Jeesuksen edellä ja jäljessä kulkevat ihmiset huusivat:

– Hoosianna!

Siunattu se, joka tulee Herran nimissä!

10Siunattu isämme Daavidin valtakunta, joka nyt tulee!

Hoosianna korkeuksissa!

11Niin Jeesus saapui Jerusalemiin. Hän meni temppelialueelle ja katseli kaikkea, mitä ympärillä oli. Sitten hän lähti kahdentoista oppilaansa kanssa Betaniaan, koska oli jo myöhä.

Mark. - Markus 11:1-11UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.15
Seuraa meitä