Suomen Pipliaseura

27.10.2022 laudes

UT lukukappale

14Tehkää kaikki valittamatta ja epäröimättä, 15niin teistä tulee moitteettomia ja puhtaita, nuhteettomia Jumalan lapsia. Tämän kieron sukupolven keskellä te loistatte maailmassa kuin kirkas valo, 16kun pidätte esillä sanomaa, joka antaa elämän. Saan olla teistä ylpeä, kun Kristus palaa: en ole juossut turhan takia enkä nähnyt turhaa vaivaa. 17Olen vain iloinen, jos minun vereni vuodatetaan uhripalveluksessa teidän uskonne takia. Iloitsen teidän kaikkien kanssa. 18Samoin iloitkaa tekin minun kanssani.

Timoteus ja Epafroditos

19Herraan Jeesukseen luottaen toivon, että voin pian lähettää Timoteuksen teidän luoksenne. Kun saan tietää kuulumisenne, minäkin voin rauhoittua. 20Minulla ei näet ole täällä ketään samanhenkistä, jota teidän asianne aidosti kiinnostaisivat. 21Kaikki ajavat vain omaa etuaan eivätkä Jeesuksen Kristuksen asiaa. 22Timoteuksen te kuitenkin tiedätte luotettavaksi mieheksi. Hän on ahertanut kanssani ilosanoman hyväksi kuin poika isänsä apuna. 23Hänet siis toivon voivani lähettää matkaan, kun saan ensin tietää, miten minun itseni käy. 24Luotan Herraan ja olen varma, että tulen itsekin pian luoksenne.

25Nyt joudun kuitenkin lähettämään luoksenne veljemme Epafroditoksen, työ- ja taistelutoverini. Hän on myös teidän lähettinne, jolta sain apua, kun sitä tarvitsin. 26Lähetän hänet, koska hän on kaivannut teitä kaikkia ja ollut hädissään siitä, että kuulitte hänen sairastuneen. 27Hän olikin todella sairas, aivan kuoleman kielissä, mutta Jumala oli hänelle armollinen ja säästi samalla minut vielä yhdeltä uudelta surulta. 28Lähetän siis hänet matkaan mahdollisimman pian, jotta saisitte taas ilon nähdä hänet. Silloin minullakin olisi parempi mieli. 29Ottakaa siis hänet riemuiten vastaan Herran nimissä ja kunnioittakaa hänen kaltaisiaan. 30Hänhän melkein kuoli Kristuksen työssä, kun vaaransi henkensä auttaakseen minua siinä, missä te ette voineet.

Fil. - Kirje filippiläisille 2:14-30UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä