Suomen Pipliaseura

27.11.2022 vesper

UT lukukappale

Suuri ahdinko

15»Kun siis näette pyhään paikkaan pystytettynä sen tuhoa ennustavan törkeyden, josta profeetta Daniel on kertonut» – lukija, nyt tarkkana! – 16»on kaikkien Juudeassa asuvien paettava vuorille. 17Kattotasanteella olevan ei pidä laskeutua hakemaan talostaan mitään, 18eikä pellolla olevan pidä palata hakemaan viittaansa. 19Voi niitä, jotka silloin ovat raskaana tai imettävät! 20Rukoilkaa, ettei teidän tarvitse paeta talvella tai sapattina. 21Silloin näet koetaan ahdinko, jollaista ei ole maailmassa ennen ollut eikä enää sen jälkeen tule. 22Jos näitä ahdingon päiviä ei lyhennettäisi, kukaan ei selviäisi niistä. Mutta valittujen vuoksi niitä lyhennetään.

23Jos joku silloin väittää teille Kristuksen olevan tuolla tai täällä, älkää uskoko. 24Valekristuksia ja valeprofeettoja kyllä ilmaantuu tekemään ihmeitä ja esittelemään niitä suurina merkkeinä Jumalalta, niin että valitutkin saattavat mennä lankaan. 25Minä olen nyt kuitenkin kertonut tämän teille etukäteen.

26Jos teille siis sanotaan: ’Hei, hän on autiomaassa’, älkää lähtekö sinne. Tai jos teille sanotaan: ’Hei, hän on takahuoneessa’, älkää uskoko. 27Ihmisen Pojan paluu on näet kuin salamanisku: se leimahtaa idässä ja nähdään lännessä asti. 28Missä korppikotkat, siellä raato.»

Matt. - Matteus 24:15-28UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä