Suomen Pipliaseura

27.12.2022 laudes

UT lukukappale

Kristus puolustaa meitä

1Kirjoitan teille tästä, rakkaat lapset, jotta ette tekisi syntiä. Jos joku kuitenkin tekee syntiä, meitä on Isän luona puolustamassa oikeamielinen Jeesus Kristus. 2Hän on uhri, joka sovitti meidän syntimme – eikä vain meidän vaan koko maailman.

3Me tiedämme tuntevamme Kristuksen, kun noudatamme hänen käskyjään. 4Se, joka sanoo oppineensa tuntemaan Kristuksen, muttei noudata hänen käskyjään, on valehtelija. Hän ei puhu totta. 5Jos taas joku noudattaa Kristuksen sanoja, on Jumalan rakkaus tosiaan saavuttanut tavoitteensa. Siitä me tiedämme olevamme Kristuksen yhteydessä. 6Sen, joka lupaa pysyä hänen yhteydessään, pitää elää niin kuin hän eli.

Uusi käsky

7Rakkaat ystävät, en kirjoita teille uutta käskyä. Tämä on se vanha käsky, joka teillä on ollut alusta alkaen – se sana, jonka olette kuulleet. 8Ja silti käsky, jonka teille kirjoitan, on uusi. Se on toteutunut Kristuksessa ja teissä, niin että pimeys hälvenee ja todellinen valo loistaa jo. 9Se, joka väittää olevansa valossa, vaikka vihaa veljeään tai sisartaan, on yhä pimeydessä. 10Se, joka rakastaa veljiään ja sisariaan, on aina valossa. Hän ei ole vaaraksi muille. 11Se taas, joka vihaa veljeään tai sisartaan, on pimeydessä. Hän kulkee pimeässä eikä tiedä, minne menee, koska pimeys on sokaissut hänen silmänsä.

1. Joh. - 1. Johanneksen kirje 2:1-11UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.11.22
Seuraa meitä