Suomen Pipliaseura

27.2.2023 laudes

UT lukukappale

Jeesus parantaa miehen Betsatan altaalla

1Näiden tapausten jälkeen oli eräs juutalaisten juhla, ja Jeesus lähti Jerusalemiin. 2Jerusalemin Lammasportin luona on allas, jonka hepreankielinen nimi on Betsata. Sitä reunustaa viisi pylväskäytävää. 3Niissä makasi joukoittain sairaita, kuten sokeita, rampoja ja halvaantuneita. 4

5Joukossa oli mies, joka oli sairastanut 38 vuoden ajan. 6Jeesus näki hänet makaamassa ja tiesi hänen sairastaneen jo kauan. »Tahdotko tulla terveeksi?» Jeesus sanoi, 7ja sairas vastasi: »Herra, minulla ei ole ketään auttamassa minua altaaseen, kun vesi alkaa kuohua. Aina kun yritän mennä sinne, joku muu ehtii ensin.» 8Jeesus sanoi: »Nouse, ota makuualustasi ja kävele.» 9Mies parani heti. Hän käveli ja kantoi alustaa mukanaan.

Juutalaiset suuttuvat sapattikäskyn rikkomisesta

Silloin oli kuitenkin sapatti, lepopäivä. 10Niinpä juutalaiset sanoivat parannetulle: »Nyt on sapatti. Ei sinulla ole lupaa kantaa makuualustaasi.» 11Mies vastasi heille: »Se, joka paransi minut, sanoi minulle: ’Ota makuualustasi mukaan ja kävele.’» 12»Kuka se on, joka käski sinun kantaa makuualustaasi ja kävellä?» kysyivät juutalaiset. 13Parannettu ei kuitenkaan tiennyt, kuka Jeesus oli. Tämä oli jo lähtenyt ja kadonnut väkijoukkoon.

14Myöhemmin Jeesus tapasi miehen temppelissä ja sanoi hänelle: »Sinä olet nyt terve. Älä tee enää syntiä, ettei sinulle kävisi entistä pahemmin.» 15Mies lähti ja kertoi juutalaisille, että Jeesus oli hänet parantanut. 16Juutalaiset alkoivat syytellä Jeesusta, koska hän teki tällaista sapattina. 17Jeesus vastasi heille: »Minun Isäni on tehnyt työtä aina, ja niin teen minäkin.» 18Tämän jälkeen juutalaiset tavoittelivat häntä entistä kiihkeämmin tappaakseen hänet. Hän ei näet ainoastaan rikkonut sapattikäskyä vaan kutsui Jumalaa Isäkseen ja teki siten itsestään Jumalan vertaisen.

Joh. - Johannes 5:1-18UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä