Suomen Pipliaseura

27.6.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

33Ennen auringonnousua Paavali kehotti kaikkia syömään. »Jo neljättätoista päivää te istutte ruokahaluttomina ettekä syö mitään. 34Siksi neuvon teitä syömään jotain. Se auttaa teitä pelastumaan, sillä kukaan teistä ei menetä edes hiusta päästään.» 35Tämän sanottuaan Paavali otti esiin leivän ja kiitti Jumalaa kaikkien kuullen. Hän mursi leivästä palan ja alkoi syödä. 36Muidenkin mieliala koheni, ja he ottivat ruokaa. 37Meitä oli laivassa kaikkiaan 276 henkeä. 38Kun kaikki olivat syöneet itsensä täyteen, laivaa kevennettiin heittämällä viljalasti mereen.

39Kun aamu valkeni, merimiehet eivät tunteneet edessä olevaa maata. He huomasivat kuitenkin hiekkarantaisen lahden ja päättivät yrittää sinne. 40He katkaisivat ankkuriköydet ja antoivat ankkurien jäädä mereen. Kun myös peräsinten köydet oli irrotettu, keulapurje nostettiin ja kurssi pidettiin kohti rantaa. 41Laiva osui kuitenkin hiekkasärkkään ja juuttui siihen keulastaan kiinni. Perä sen sijaan alkoi hajota aaltojen voimasta.

42Sotilaat saivat ajatuksen tappaa vangit, ettei kukaan pääsisi uimaan pakoon. 43Sadanpäällikkö kuitenkin esti heidän aikeensa, sillä hän halusi pelastaa Paavalin. Hän käski uimataitoisten hypätä ensimmäisinä laidan yli ja pyrkiä rantaan. 44Toisten hän käski mennä perässä lankkujen ja muiden laivankappaleiden avulla. Lopulta kaikki pääsivät hengissä maihin.

Ap. t. - Apostolien teot 27:33-44UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä