Suomen Pipliaseura

1.8.2022 vesper

UT lukukappale

Varoitus korinttilaisille

1Kunpa sietäisitte minua, vaikka olenkin vähän hullu! Ja siedättehän te. 2Suhtaudun teihin mustasukkaisesti kuin Jumala itse, koska olen luvannut teidät morsiameksi yhdelle ainoalle miehelle, Kristukselle. Tahdon antaa teidät hänelle kuin koskemattoman neitsyen. 3Pelkään, että teille käy kuin Eevalle, jota käärme huijasi viekkaudellaan. Silloin teidän vilpitön ja neitseellinen suhteenne Kristukseen menee pilalle. 4Jos joku tulee julistamaan teille toisenlaisesta Jeesuksesta kuin me olemme julistaneet, jos saatte toisen hengen tai toisen ilosanoman kuin sen, jonka olette jo hyväksyneet – se teille kyllä kelpaa mainiosti. 5En kuitenkaan ole omasta mielestäni yhtään huonompi kuin nuo mahtavat apostolit. 6En ehkä ole kummoinen puhuja, mutta tietoa minulla on. Me olemme paljastaneet teille kaiken kaikista asioista.

Paavali ei halua olla vaivaksi

7Teinkö väärin, kun teitä nostaakseni alensin itseni ja julistin Jumalan ilosanomaa ilman korvausta? 8Riistin toimeentuloni muilta seurakunnilta voidakseni palvella teitä. 9Kun tulin luoksenne, en ollut teille vaivaksi, vaikka olinkin kärsinyt puutetta. Makedoniasta tulleet veljet näet antoivat minulle kaiken tarvitsemani. Olen pitänyt ja pidän edelleen huolen siitä, etten aiheuta teille kustannuksia. 10Vakuutan Kristuksen nimissä, ettei minun tarvitse koskaan luopua tästä ylpeydenaiheesta Akhaian maakunnassa. 11Miten niin ei tarvitse? Enkö muka rakasta teitä? Sen tietää Jumala.

Valeapostolit

12Toimin aina niin kuin toimin, jotta muut eivät pääsisi ylpeilemään siitä, mistä me olemme ylpeitä. 13Sellaiset ovat valeapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka ovat olevinaan Kristuksen valtuuttamia. 14Eikä ihme, onhan itse Saatanakin olevinaan valon enkeli. 15Ei siis ole yllätys, että myös hänen palvelijansa ovat muka oikeudenmukaisuuden asialla. He saavat tekojensa mukaisen lopun.

2. Kor. - 2. kirje korinttilaisille 11:1-15UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä