Suomen Pipliaseura

27.8.2022 laudes

UT lukukappale

Apostolit Suuren neuvoston edessä

27Kun apostolit oli otettu kiinni, heidät vietiin Suuren neuvoston eteen. Ylipappi kysyi heiltä: 28»Emmekö me nimenomaan kieltäneet teitä opettamasta sen miehen nimissä? Nyt koko Jerusalem on täynnä teidän oppianne ja te yritätte panna sen miehen kuoleman meidän syyksemme.» 29Tähän Pietari ja muut apostolit vastasivat: »On toteltava Jumalaa ennemmin kuin ihmisiä. 30Esivanhempiemme Jumala herätti kuolleista Jeesuksen, jonka te murhasitte ripustamalla hänet ristinpuulle. 31Jumala korotti hänet oikealle puolelleen hallitsijaksi ja pelastajaksi, jotta israelilaiset muuttaisivat elämänsä suunnan ja saisivat syntinsä anteeksi. 32Me todistamme tämän, ja samoin tekee Pyhä Henki. Jumala antoi tämän Hengen niille, jotka tottelevat häntä.»

33Tämän kuultuaan neuvoston jäsenet raivostuivat ja aikoivat tappaa apostolit. 34Silloin nousi seisomaan Gamaliel, neuvostoon kuuluva fariseus ja kansan kunnioittama lainopettaja. Hän käski viedä apostolit hetkeksi ulos 35ja sanoi: »Israelin miehet! Olkaa varovaisia, kun päätätte, mitä aiotte tehdä näille miehille. 36Ennen meidän aikaamme nousi julkisuuteen Teudas, joka oli olevinaan jotain erikoista ja saikin mukaansa neljänsadan miehen joukon. Hänet kuitenkin tapettiin, ja häneen luottanut joukko hajaantui ja hävisi. 37Tämän jälkeen, veroluetteloinnin aikoihin, sai Juudas Galilealainen houkuteltua ihmisiä puolelleen. Sitten hänkin kuoli ja hänen kannattajajoukkonsa hajosi. 38Niinpä sanonkin nyt teille: Antakaa näiden ihmisten olla, jättäkää heidät rauhaan. Jos tämä heidän ajamansa hanke on ihmisten keksintöä, se lopahtaa aikanaan. 39Jos se sen sijaan on peräisin Jumalalta, te ette voi heille mitään. Tuskinpa haluatte taistella Jumalaa vastaan!»

Gamalielin näkemystä kannatettiin. 40Apostolit käskettiin sisään ja ruoskittiin. Heitä kiellettiin enää puhumasta Jeesuksen nimissä, mutta heidät päästettiin kuitenkin menemään. 41Niin he lähtivät Suuren neuvoston edestä iloisina, koska olivat saaneet kunnian tulla nöyryytetyiksi Jeesuksen takia. 42Koko loppupäivän he opettivat temppelissä ja kodeissa ja julistivat ilosanomaa Kristuksesta Jeesuksesta.

Ap. t. - Apostolien teot 5:27-42UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä