Suomen Pipliaseura

27.9.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesus kiroaa viikunapuun

12Kun Jeesus seuraavana päivänä oli lähtenyt Betaniasta oppilaidensa kanssa, hänelle tuli nälkä. 13Hän näki vähän matkan päässä viikunapuun, jossa oli lehdet. Jeesus meni katsomaan, olisiko siinä hedelmiä. Puun luokse tultuaan hän ei kuitenkaan löytänyt siitä muuta kuin lehtiä. Vielä ei näet ollut viikunoiden aika. 14Silloin Jeesus sanoi puulle: »Sinun hedelmiäsi ei enää syö kukaan!» Hänen oppilaansa kuulivat tämän.

Jeesus ajaa kaupankävijät temppelistä

15Jeesus ja oppilaat tulivat Jerusalemiin. Jeesus meni temppeliin ja alkoi häätää sieltä kaupustelijoita ja heidän asiakkaitaan. Hän potki nurin rahanvaihtajien pöydät ja kyyhkyskauppiaiden tuolit 16eikä antanut kenenkään kantaa tavaroita temppelialueen läpi. 17Ihmisiä opettaessaan hän sanoi heille: »Eikö pyhissä kirjoituksissa sanota: ’Minun taloni on kaikkien kansojen rukouspaikka’? Te olette kuitenkin tehneet siitä rosvojen luolan!»

18Ylipapit ja oppineet kuulivat tästä ja miettivät, miten saisivat Jeesuksen tapettua. He näet pelkäsivät häntä, sillä Jeesuksen opetus oli tehnyt kansaan syvän vaikutuksen.

19Illan tultua Jeesus ja oppilaat lähtivät kaupungin ulkopuolelle.

Viikunapuusta saatu opetus

20Varhain aamulla Jeesus ja oppilaat kulkivat viikunapuun ohi ja näkivät, että se oli kuihtunut juuriaan myöten. 21Eilinen tapaus muistui Pietarin mieleen, ja hän sanoi Jeesukselle: »Katso, rabbi! Viikunapuu, jonka kirosit, on kuihtunut.» 22Jeesus vastasi heille: »Säilyttäkää uskonne Jumalaan. 23Minä vakuutan teille: jos joku käskee tämän vuoren nousta ilmaan ja rojahtaa mereen eikä epäile vaan uskoo sanojensa toteutuvan, ne myös toteutuvat. 24Siksi sanon teille: Mitä ikinä rukouksessa pyydättekin, uskokaa, että olette jo saaneet sen. Silloin se on teidän. 25Ja kun seisotte rukoilemassa, antakaa anteeksi, jos teillä on jotain jotakuta vastaan. Silloin myös teidän Isänne taivaissa antaa anteeksi teidän rikkomuksenne.» 26

Mark. - Markus 11:12-26UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä