Suomen Pipliaseura

28.1.2023 vesper

UT lukukappale

Jeesus viedään Pilatuksen eteen

1Aamuun mennessä ylipapit ja kansanjohtajat olivat sopineet, että Jeesus tapettaisiin. 2He sitoivat hänet ja veivät hänet Roomaa edustavalle Pilatukselle.

Juudaksen kuolema

3Kun Juudas, Jeesuksen ilmiantaja, näki, että Jeesus tuomittiin, hän katui tekoaan. Hän meni palauttamaan kolmekymmentä hopeakolikkoaan ylipapeille ja kansanjohtajille 4ja sanoi: »Tein väärin, kun ilmiannoin syyttömän. Nyt viaton veri vuotaa.» »Mitä se meille kuuluu?» he vastasivat. »Omapa on asiasi.» 5Juudas paiskasi rahat temppelin lattialle, lähti pois ja hirttäytyi.

6Ylipapit keräsivät rahat ja sanoivat: »Näitä ei voi laittaa temppelirahastoon, koska ne ovat verirahoja.» 7He keksivät ratkaisun ja ostivat rahoilla ruukuntekijältä pellon vierasmaalaisten hautausmaaksi. 8Sen vuoksi pellon nimeksi tuli Veripelto, ja nimi on säilynyt tähän päivään asti. 9Näin toteutuivat profeetta Jeremian sanat: »He ottivat kolmekymmentä hopearahaa, joka heidän mielestään oli juutalaismiehen hinta. 10Ne rahat he käyttivät ruukuntekijän peltoon, niin kuin Herra oli käskenyt minua.»

Matt. - Matteus 27:1-10UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä