Suomen Pipliaseura

28.11.2022 laudes

UT lukukappale

Riemulaulu taivaassa

1Seuraavaksi kuulin taivaasta mahtavan äänen, aivan kuin valtavat kansanjoukot olisivat laulaneet:

»Halleluja!

Pelastus tulee meidän Jumalaltamme.

Hänen ovat kunnia ja voima, 2sillä tosia

ja oikeudenmukaisia ovat hänen tuomionsa.

Hän tuomitsi tuon kuuluisan huoran,

joka turmeli maailman likaisilla himoillaan.

Hän kosti tälle palvelijoidensa veren vuodattamisen.»

3He sanoivat myös:

»Halleluja!

Hänen polttoroviostaan

nousee savu ikuisesti.»

4Kaksikymmentäneljä vanhinta ja neljä olentoa heittäytyivät maahan osoittaakseen kunnioitustaan Jumalalle, joka istuu valtaistuimellaan. He sanoivat:

»Aamen. Halleluja!»

5Valtaistuimelta kuului ääni:

»Ylistäkää meidän Jumalaamme,

kaikki te hänen palvelijansa,

kaikki, jotka kunnioitatte häntä,

kaikki te pienet ja suuret!»

6Kuulin äänen, joka oli kuin valtavan kansanjoukon tai suurten vesien kohina tai ukkosen kumu:

»Halleluja!

Kuninkaana on nyt Herra,

meidän Jumalamme, kaiken hallitsija.

7Me iloitsemme ja riemuitsemme

ja annamme kunnian Jumalalle.

Karitsan hääpäivä tuli,

ja hänen valittunsa on valmiina.

8Yllensä morsian sai

puhtaana hohtavan puvun.»

Se puku on hienointa pellavaa ja merkitsee pyhien oikeudenmukaisia tekoja.

Karitsan hääateria

9Enkeli sanoi minulle: »Kirjoita muistiin: onnellisia ovat ne, jotka on kutsuttu Karitsan hääaterialle.» Hän lisäsi vielä: »Nämä ovat tosia Jumalan sanoja.»

10Heittäydyin hänen jalkojensa juureen ja kumarsin häntä, mutta hän sanoi: »Varokin tekemästä noin! Minä olen samanlainen palvelija kuin sinä ja ne veljesi ja sisaresi, jotka todistavat Jeesuksesta. Vain Jumalaa sinun pitää palvoa! Jeesuksen todistajissa on henki, joka profetoi.»

Valkoinen hevonen ja ratsastaja

11Minä näin, että taivas oli auennut. Aukosta näkyi valkoinen hevonen. Sen selässä istui ratsastaja, jonka nimiä ovat Uskollinen ja Totuudellinen. Hän tuomitsee ja sotii oikeudenmukaisesti. 12Hänen silmänsä olivat kuin tulenliekit, ja päässään hänellä oli monta kruunua. Hänen nimensä on kirjoitettu, mutta sitä ei tunne kukaan muu kuin hän itse. 13Hänellä oli yllään verellä värjätty viitta, ja häntä kutsuttiin Jumalan Sanaksi.

14Taivaan sotajoukot seurasivat häntä valkoisilla hevosilla, puhtaan valkoisissa pellavapuvuissa. 15Hänen suustaan työntyi terävä miekka, jolla hän iskee kansoja. Hän paimentaa niitä rautasauvalla ja polkee rypäleistä kaikkivaltiaan Jumalan kiihkeän vihan viiniä. 16Hänen viittaansa ja reiteensä on kirjoitettu nimi: kuninkaiden Kuningas ja herrojen Herra.

Tuomiopäivän liha-ateria

17Minä näin enkelin, joka seisoi auringossa. Hän huusi kovalla äänellä linnuille, jotka lensivät korkealla taivaalla: »Tulkaa! Kokoontukaa Jumalan suurelle juhla-aterialle. 18Saatte syödä kuninkaiden lihaa, sotapäälliköiden ja mahtimiesten lihaa, ratsujen ja ratsastajien lihaa, vapaiden ihmisten ja orjien, pienten ja suurten lihaa.»

19Minä näin pedon ja maailman kuninkaat. Heidän armeijansa olivat kokoontuneet sotaan ratsastajaa ja hänen armeijaansa vastaan. 20Peto kuitenkin vangittiin. Samalla vangittiin valeprofeetta, joka oli tehnyt ihmetekoja pedon nimissä. Niillä hän oli huijannut ihmiset ottamaan pedon merkin ja kumartamaan sen kuvaa. Peto ja valeprofeetta heitettiin elävinä tulijärveen, joka liekehti rikinkatkuisena. 21Muut saivat surmansa miekasta, joka työntyi ulos ratsastajan suusta. Kaikki linnut söivät mahansa täyteen heidän lihaansa.

Ilm. - Ilmestys 19:1-21UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä