Suomen Pipliaseura

28.12.2022 laudes

UT lukukappale

Lapsen kaltainen on kaikkein suurin

1Juuri silloin oppilaat kääntyivät Jeesuksen puoleen ja kysyivät: »Kuka siis on suurin taivaiden valtakunnassa?» 2Jeesus pyysi luokseen lapsen, asetti hänet oppilaiden keskelle 3ja sanoi: »Minä vakuutan teille: Jos ette käänny ja muutu lasten kaltaisiksi, ette taatusti pääse taivaiden valtakuntaan. 4Se, joka nöyrtyy tämän lapsen tasolle, on taivaiden valtakunnassa suurempi kuin muut. 5Joka ottaa luokseen yhdenkin tällaisen lapsen minun nimissäni, ottaa luokseen minut.»

Synnin houkutukset

6»Mutta voi sitä, joka houkuttelee vääryyteen yhdenkin näistä pienistä, jotka luottavat minuun. Hänelle olisi parempi painua meren syvyyksiin myllynkivi kaulassaan.

7Voi tätä maailmaa, joka on ansoja täynnä! Näiden ansojen on kyllä tultava, mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta ne tulevat. 8Jos kätesi tai jalkasi johdattaa sinut ansaan, hakkaa se irti ja heitä se pois. Onhan sinun parempi päästä ikuiseen elämään raajarikkona kuin joutua ikuiseen tuleen molemmat kädet ja jalat tallella. 9Tai jos silmäsi johdattaa sinut ansaan, kaiva se päästäsi ja heitä se pois. Onhan sinun parempi päästä ikuiseen elämään yksisilmäisenä kuin joutua helvetin tuleen molemmat silmät tallella.»

Vertaus kadonneesta lampaasta

10»Varokaa halveksimasta ketään näistä pienistä; heidän enkelinsä taivaissa katselevat jatkuvasti taivaallisen Isäni kasvoja.

Matt. - Matteus 18:1-10UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä