Suomen Pipliaseura

28.2.2023 laudes

UT lukukappale

Jumalan Pojan valtuudet

19Jeesus vastasi juutalaisille näin: »Minä vakuutan teille: Ei kukaan poika voi tehdä mitään omin päin. Hän tekee vain sitä, mitä on nähnyt isänsä tekevän. Mitä isä edellä, sitä poika perässä.

20Isäkin rakastaa Poikaa ja näyttää hänelle kaiken, mitä tekee. Hän näyttää Pojalle vielä suurempiakin tekoja, jotka saavat teidät hämmästymään. 21Isä herättää kuolleet eloon; samoin antaa Poika elämän niille, joille tahtoo. 22Isä ei näet tuomitse ketään vaan on antanut tuomiovallan Pojalle. 23Hän tahtoo, että kaikki kunnioittaisivat Poikaa niin kuin he kunnioittavat Isää. Poika on Isänsä lähettämä. Jos joku ei kunnioita Poikaa, hän ei kunnioita myöskään Isää, joka lähetti Pojan.

24Minä vakuutan teille: Se, joka kuulee sanani ja joka luottaa minun lähettäjääni, elää ikuisesti. Hän ei joudu tuomittavaksi vaan on jo siirtynyt kuolemasta elämään. 25Minä vakuutan teille: Tulee ja on jo tullutkin aika, jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen. Ne, jotka sen kuulevat, saavat elää. 26Isä on elämän lähde, ja hän teki myös Pojasta elämän lähteen. 27Isä antoi hänelle tuomiovallan, koska hän on Ihmisen Poika. 28Älkää ihmetelkö tätä! Tulee aika, jolloin kaikki haudassa lepäävät kuulevat hänen äänensä. 29Hyviä tekoja tehneet nousevat elämään, mutta pahantekijät nousevat tuomittaviksi.

Joh. - Johannes 5:19-29UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä