Suomen Pipliaseura

28.2.2023 vesper

UT lukukappale

Paavali on huolissaan galatialaisista

8Silloin kun ette vielä tunteneet Jumalaa, te palvoitte jumalina sellaisia, jotka eivät jumalia ole. 9Nyt olette kuitenkin oppineet tuntemaan Jumalan – tai pikemminkin Jumala on oppinut tuntemaan teidät. Kuinka te siis käännytte taas noiden heikkojen ja surkeiden alkuvoimien puoleen? Haluatteko olla taas niiden orjia? 10Te pidätte tarkkaa lukua päivistä, kuukausista, juhla-ajoista ja vuosista. 11Pelkäänpä, että olen nähnyt teidän vuoksenne turhaa vaivaa.

12Minä pyydän, veljet ja sisaret: tulkaa minun kaltaisikseni, koska minäkin olen tullut teidän kaltaiseksenne. Ette te ole loukanneet minua mitenkään. 13Tiedättehän, että aiemmin julistin teille ilosanomaa ollessani sairas. 14Terveydentilani pani teidät koetukselle, mutta te ette halveksineet ettekä mitätöineet minua. Tehän otitte minut vastaan kuin Jumalan enkelin, kuin Kristuksen Jeesuksen. 15Missä teidän ilonne ja onnenne nyt on? Ennenhän te olisitte antaneet minulle vaikka silmät päästänne, jos se olisi mahdollista. Sen voin teistä sanoa.

16Onko minusta siis tullut teidän vihollisenne, kun olen sanonut teille totuuden? 17Ne toiset yrittävät kovasti kosiskella teitä, mutta heidän intonsa ei ole aitoa. He tahtovat vain erottaa teidät minusta, jotta innostuisitte kannattamaan heitä. 18Hyvässä asiassa palava halu on hyväksi aina eikä vain silloin, kun olen teidän luonanne. 19Lapseni, teidän vuoksenne joudun taas kärsimään synnytystuskia, kunnes Kristus saa teissä muodon. 20Tahtoisin olla nyt luonanne ja puhua teille oikeaan sävyyn. En enää tiedä, mitä teidän kanssanne pitäisi tehdä.

Gal. - Kirje galatialaisille 4:8-20UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.7
Seuraa meitä