Suomen Pipliaseura

28.6.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Jeesus kuvailee valtakunnan tulemista

20Kun fariseukset kysyivät Jeesukselta, milloin Jumalan valtakunta tulee, hän vastasi: »Ei Jumalan valtakunnan tuloa voi tarkkailla. 21Ei voi sanoa: ’Hei, se on täällä’ tai ’Hei, tuolla se on’. Jumalan valtakunta on näet teissä.»

22Oppilaille Jeesus sanoi: »Tulee aika, jolloin haluaisitte kovasti nähdä Ihmisen Pojan edes yhtenä päivänä ettekä silti näe. 23Teille sanotaan: ’Hei, tuolla’ tai ’Hei, täällä’. Älkää kuitenkaan lähtekö mihinkään tai kenenkään perään. 24Paluupäivänään Ihmisen Poika on näet kuin salama, joka valaisee taivaan laidasta laitaan. 25Ensin hänen on kuitenkin kärsittävä paljon, ja tämän sukupolven pitää hylätä hänet.

26Ihmisen Pojan aikana tapahtuu samoin kuin Nooan aikana, 27jolloin ihmiset söivät ja joivat, solmivat ja järjestivät avioliittoja. Tätä he jatkoivat aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin. Sitten tuli vedenpaisumus ja tuhosi heidät kaikki. 28Samoin tapahtui myös Lootin aikana: Ihmiset söivät ja joivat, ostivat ja myivät, istuttivat ja rakensivat, 29kunnes Loot lähti Sodomasta. Sinä päivänä taivaasta satoi tulta ja rikkiä, ja se tuhosi heidät kaikki.

30Samoin käy sinä päivänä, jona Ihmisen Poika ilmestyy. 31Sen, joka on sinä päivänä kattotasanteella, ei pidä laskeutua hakemaan tavaroitaan. Sen, joka on pellolla, ei pidä kääntyä katsomaan taakseen. 32Muistakaa, miten Lootin vaimolle kävi! 33Se, joka yrittää turvata elämänsä, tuhoaa sen. Mutta se, joka antaa itsensä tuhoutua, pelastaa elämänsä. 34Minä sanon teille: Sinä yönä kaksi nukkuu samassa vuoteessa, ja toinen heistä otetaan mutta toinen jätetään. 35Kaksi naista on yhdessä jauhamassa, ja toinen otetaan mutta toinen jätetään.» 36 37Oppilaat kysyivät: »Missä, Herra?» Jeesus vastasi: »Missä korppikotkat, siellä raato.»

Luuk. - Luukas 17:20-37UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä