Suomen Pipliaseura

28.8.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

17Kun Pietari vielä ihmetteli, mistä näyssä mahtoi olla kyse, saapuivat Corneliuksen lähettämät miehet. He olivat kyselleet, missä Simonin talo oli. Nyt he tulivat portille 18ja kysyivät kovalla äänellä, oliko talossa vieraana Pietariksi kutsuttu Simon. 19Pietarin yhä pohtiessa näkyään Henki sanoi hänelle: »Kolme miestä etsii sinua. 20Mene alas ja lähde empimättä heidän mukaansa, sillä minä olen lähettänyt heidät.» 21Pietari meni alas miesten luokse ja sanoi: »Minä olen se, jota te etsitte. Mitä asiaa teillä on?» 22Miehet vastasivat: »Meidät lähetti sadanpäällikkö Cornelius, oikeamielinen ja Jumalalle kuuliainen mies, josta kaikki puhuvat Juudeassa pelkkää hyvää. Pyhä enkeli käski hänen kutsua sinut kotiinsa ja kuunnella puheitasi.» 23Niinpä Pietari kutsui miehet sisään vieraikseen. Seuraavana päivänä hän lähti matkaan heidän kanssaan. Myös muutama joppelainen uskova lähti mukaan.

Pietari saapuu Corneliuksen vieraaksi

24Sitä seuraavana päivänä Pietari ja muut saapuivat Kesareaan, missä Cornelius odotti heitä. Hän oli kutsunut luokseen sukulaisensa ja lähimmät ystävänsä. 25Kun Pietari sitten saapui, Cornelius meni häntä vastaan ja heittäytyi kunnioittavasti maahan hänen eteensä. 26Pietari kuitenkin auttoi hänet ylös ja sanoi: »Nousehan nyt. Ihmisiä tässä vain ollaan.» 27Corneliuksen kanssa keskustellen Pietari meni sisään ja tapasi sinne kokoontuneen joukon. 28Hän sanoi ihmisille: »Tehän tiedätte, ettei juutalaisen sovi vierailla muihin kansoihin kuuluvien luona. Jumala kuitenkin näytti minulle, etten saa pitää ketään saastaisena tai epäpuhtaana. 29Siksi lähdin tänne vastaan sanomatta, kun minua tultiin hakemaan. Kertoisitteko, miksi olen täällä?»

30Cornelius vastasi: »Kolme päivää sitten rukoilin täällä kotonani iltapäivärukousta. Äkkiä näin edessäni miehen hohtavissa vaatteissa. 31Hän sanoi: ’Cornelius, Jumala on kuullut rukouksesi ja pannut merkille antamasi lahjoitukset. 32Lähetä siis miehiä Joppeen kutsumaan luoksesi Simon, jota sanotaan Pietariksi. Hän on nahkuri Simonin vieraana tämän talossa meren rannalla.’ 33Niinpä lähetin saman tien mieheni hakemaan sinua, ja sinä teit oikein, kun tulit luokseni. Nyt olemme kaikki Jumalan edessä valmiina kuulemaan kaiken, mitä Jumala on sinun käskenyt sanoa.»

Ap. t. - Apostolien teot 10:17-33UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä