Suomen Pipliaseura

29.5.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Jeesuksen toiminnan alku

Johannes Kastaja

1Ilosanoma Jeesuksesta Kristuksesta, Jumalan Pojasta, alkaa 2niin kuin profeetta Jesaja on ennustanut:

»Minä lähetän viestinviejäni edelläsi.

Hän valmistaa sinulle tien.

3Ääni huutaa asumattomalla seudulla:

’Valmistakaa Herralle tie,

oikaiskaa hänen polkunsa mutkat!’»

4Johannes Kastaja opetti asumattomalla seudulla. Hän kutsui ihmisiä muuttamaan elämänsä suunnan ja ottamaan kasteen, jotta nämä saisivat syntinsä anteeksi. 5Kaikki ihmiset Jerusalemista ja koko Juudean alueelta tulivat hänen luokseen. He tunnustivat syntinsä, ja Johannes kastoi heidät Jordanjoessa.

6Johannes oli sitonut kamelinkarvoista tehdyn vaatteensa nahkavyöllä. Hän söi heinäsirkkoja ja villimehiläisten hunajaa. 7Johannes julisti: »Minun jälkeeni tulee minua mahtavampi mies. En kelpaa edes polvistumaan ja avaamaan hänen sandaaliensa nauhoja. 8Minä kastoin teidät vedellä, mutta hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä.»

Jeesus kastetaan

9Noihin aikoihin Jeesus tuli Galilean Nasaretista, ja Johannes kastoi hänet Jordanissa. 10Heti vedestä noustessaan Jeesus näki, miten taivaat repeytyivät auki ja Henki laskeutui häneen kuin kyyhkynen. 11Taivaasta kuului ääni: »Sinä olet minun rakas Poikani. Sinuun minä olen kiintynyt.»

12Henki ajoi Jeesuksen saman tien yhä kauemmas asutuksesta. 13Hän vietti neljäkymmentä päivää asumattomalla seudulla Saatanan koeteltavana. Hän eli villieläinten parissa, ja enkelit pitivät hänestä huolta.

Mark. - Markus 1:1-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä