Suomen Pipliaseura

29.7.2022 laudes

UT lukukappale

Juudas ilmiantaa Jeesuksen

1Happamattoman leivän juhla eli pääsiäinen oli jo lähellä. 2Ylipapit ja oppineet miettivät, miten saisivat Jeesuksen tapettua. He näet pelkäsivät kansan reaktiota.

3Silloin Saatana meni Juudakseen, jota kutsuttiin Iskariotiksi ja joka oli yksi kahdestatoista oppilaasta. 4Tämä lähti neuvottelemaan ylipappien ja temppelivartioston päälliköiden kanssa siitä, miten luovuttaisi Jeesuksen heidän käsiinsä. 5He ilahtuivat ja lupasivat hänelle palkkioksi rahaa. 6Juudas hyväksyi tarjouksen ja alkoi etsiä sopivaa tilaisuutta luovuttaa Jeesus heille kansan tietämättä.

Pääsiäisvalmistelut

7Tuli happamattoman leivän juhla ja päivä, jolloin kuului teurastaa pääsiäislammas. 8Jeesus lähetti Pietarin ja Johanneksen asialle ja sanoi: »Menkää laittamaan meille pääsiäislammas, että saamme syödä.» 9»Mihin haluat meidän valmistavan sen?» he kysyivät. 10Jeesus vastasi: »Kun tulette kaupunkiin, teitä vastaan kävelee mies, joka kantaa vesiruukkua. Seuratkaa häntä siihen taloon, johon hän menee, 11ja sanokaa talon isännälle: ’Opettajamme pyytää sinulta huonetta, jossa hän voisi syödä pääsiäisaterian oppilaidensa kanssa.’ 12Silloin isäntä osoittaa teille yläkerrasta suuren huoneen valmiiksi järjestettynä. Laittakaa ateria sinne.» 13He lähtivät hoitamaan asiaa, ja kaikki kävi niin kuin Jeesus oli sanonut. Niin he valmistivat pääsiäisaterian.

Luuk. - Luukas 22:1-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä