Suomen Pipliaseura

29.8.2022 laudes

UT lukukappale

Seitsemän avustajaa valitaan

1Tuohon aikaan Jeesuksen seuraajien määrä kasvoi jatkuvasti. Sitten heidän joukkoonsa kuuluvat kreikankieliset alkoivat syytellä hepreankielisiä siitä, että kreikkaa puhuvia leskiä syrjittiin päivittäisessä toiminnassa. 2Apostolit, nuo kaksitoista, kutsuivat koko joukon koolle ja sanoivat: »Emme me voi jättää sikseen Jumalan sanan opettamista ja ryhtyä huolehtimaan käytännön asioista. 3Veljet ja sisaret, valitkaa joukostanne seitsemän luotettavaa miestä, jotka ovat viisaita ja täynnä Henkeä. Me nimitämme heidät hoitamaan tätä tehtävää. 4Siten me voimme keskittyä rukoilemaan ja levittämään sanaa.»

5Kuulijat pitivät ehdotuksesta ja valitsivat Stefanoksen, miehen täynnä uskoa ja Pyhää Henkeä, sekä Filippoksen, Prokoroksen, Nikanorin, Timonin, Parmenaksen ja Nikolaoksen, antiokialaisen, joka oli kääntynyt juutalaiseksi. 6Valitut vietiin apostolien eteen, ja nämä rukoilivat ja valtuuttivat heidät panemalla kätensä heidän päälleen.

7Jumalan sana levisi, ja Jeesuksen seuraajien määrä kasvoi Jerusalemissa nopeasti. Uskovien joukkoon kuului monta pappiakin.

Stefanos vangitaan

8Stefanos oli Jumalan suosiossa ja täynnä voimaa. Sen merkiksi hän teki kansan parissa suuria ihmeitä. 9Sitten muutamat miehet alkoivat väitellä Stefanoksen kanssa. He olivat synagogasta, jota sanottiin vapautettujen orjien, kyreneläisten ja aleksandrialaisten sekä Kilikiasta ja Aasian maakunnasta tulleiden synagogaksi. 10He eivät kuitenkaan kyenneet vastustamaan Stefanoksen viisautta eivätkä Henkeä, jonka voimalla hän puhui.

11Silloin he houkuttelivat joukon miehiä väittämään, että Stefanoksen oli kuultu pilkkaavan Moosesta ja Jumalaa. 12He yllyttivät kansaa, sen johtajia ja oppineita. Sitten he pidättivät Stefanoksen ja veivät hänet Suuren neuvoston eteen. 13Siellä he toivat kuultavaksi todistajia, jotka valehtelivat: »Tämä mies puhuu jatkuvasti tätä pyhää paikkaa ja lakia vastaan. 14Olemme kuulleet hänen sanovan, että Jeesus, se nasaretilainen, hajottaa tämän paikan ja muuttaa tavat, jotka Mooses meille antoi.» 15Kaikki Suuressa neuvostossa istuvat tuijottivat Stefanosta, jonka kasvot näyttivät heistä enkelin kasvoilta.

Ap. t. - Apostolien teot 6:1-15UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä