Suomen Pipliaseura

3.10.2022 laudes

UT lukukappale

8Paavali kävi synagogassa kolmen kuukauden ajan. Hän keskusteli siellä ja puhui rohkeasti ja vakuuttavasti Jumalan valtakunnasta. 9Jotkut olivat kuitenkin ennakkoluuloisia ja taipumattomia. Kun he puhuivat julkisesti pahaa Herran osoittamasta tiestä, Paavali lähti ja vei oppilaansa mukanaan. He alkoivat tavata ja keskustella päivittäin Tyrannoksen luentosalissa. 10Tätä jatkui kaksi vuotta, ja kaikki Aasian maakunnan asukkaat, niin juutalaiset kuin muutkin, saivat kuulla Herran sanan.

Manaajat epäonnistuvat

11Jumala käytti Paavalia entistä suurempien ihmeiden tekemiseen. 12Kun sairaiden ylle laitettiin hänen pyyhkeensä tai esiliinansa, taudit katosivat ja demonit lähtivät pois.

13Eräät kiertelevät juutalaiset henkienmanaajatkin yrittivät karkottaa demoneja sairastuneista Herran Jeesuksen nimen avulla. He sanoivat niille: »Minä manaan teidät pois sen Jeesuksen nimissä, josta Paavali opettaa.» 14Näin tekivät myös juutalaisen ylipappi Skeuaksen seitsemän poikaa. 15Demoni kuitenkin vastasi heille: »Tunnen kyllä Jeesuksen ja tiedän Paavalinkin, mutta keitä te olette?» 16Sitten demonin riivaama mies kävi heidän kimppuunsa sellaisella voimalla, että he saivat pahasti selkäänsä ja joutuivat pakenemaan talosta alasti ja verta vuotavina.

17Kaikki Efesoksessa asuvat juutalaiset ja kreikkalaiset saivat tietää tästä ja alkoivat tuntea pelonsekaista kunnioitusta. Herraa Jeesusta ylistettiin, 18ja monet uskoviksi kääntyneet tulivat tunnustamaan tekonsa. 19Monet niistä, jotka olivat harjoittaneet noituutta, kokosivat kirjansa ja polttivat ne julkisesti. Kirjojen arvoksi laskettiin 50 000 hopearahaa. 20Näin Herran sana levisi ja vaikutti hänen voimastaan.

Ap. t. - Apostolien teot 19:8-20UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä