Suomen Pipliaseura

3.11.2022 vesper

UT lukukappale

Johannes Kastaja

1Aikanaan Johannes Kastaja nousi esiin ja alkoi julistaa Juudean autiomaassa: 2»Muuttakaa elämänne suunta, koska taivaiden valtakunta on lähellä!» 3Hän oli se, josta profeetta Jesaja on sanonut:

»Ääni huutaa asumattomalla seudulla:

’Valmistakaa Herralle tie,

oikaiskaa hänen polkunsa mutkat!’»

4Johanneksen vaatteet oli tehty kamelinkarvoista, ja hänen vyötäröllään oli nahkavyö. Ravinnokseen hän söi heinäsirkkoja ja villimehiläisten hunajaa. 5Hänen luokseen tulivat kaikki Jerusalemista, Juudeasta ja koko Jordanjoen alueelta. 6Hän kastoi heidät Jordanissa, ja he tunnustivat syntinsä. 7Kasteelle tuli myös paljon fariseuksia ja saddukeuksia. Tämän nähdessään Johannes sanoi: »Kuka teille kyynpoikasille on näyttänyt, miten vältätte tulevan vihan? 8No, tuottakaa sitten hedelmiä, jotka ovat uuden elämäntapanne arvoisia. 9Älkää luulko, että riittää, kun sanotte toisillenne: ’Meidän isämme on Abraham.’ Minä vakuutan teille, että Jumala voi tehdä lapsia Abrahamille vaikka näistä kivistä. 10Puiden juurella on jo kirves. Kaikki ne puut, joiden hedelmät eivät ole hyviä, kaadetaan ja heitetään tuleen.

11Minä kastan teidät vedellä, jotta elämänne suunta muuttuisi. Minun jälkeeni tulee kuitenkin mies, joka on minua mahtavampi. En ole tarpeeksi arvokas edes riisumaan kenkiä hänen jalastaan. Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella. 12Hänellä on kädessään työkalu, jolla hän puhdistaa puidun viljan. Jyvät hän kokoaa varastoon, mutta kaiken muun hän polttaa sammumattomassa tulessa.»

Jeesuksen kaste

13Silloin Jeesus tuli Galileasta Jordanille Johanneksen kastettavaksi. 14Johannes esteli ja sanoi: »Sinäkö tulet minun luokseni? Minunhan tässä pitäisi saada kaste sinulta.» 15Jeesus kuitenkin sanoi: »Suostu nyt, sillä näin meidän kuuluu tehdä.» Niinpä Johannes suostui kastamaan hänet.

16Heti kasteen saatuaan Jeesus nousi vedestä. Samassa taivaat avautuivat ja Jeesus näki, miten Jumalan Henki laskeutui hänen päälleen kuin kyyhkynen. 17Samalla taivaista kuului ääni: »Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen kiintynyt.»

Matt. - Matteus 3:1-17UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä