Suomen Pipliaseura

3.12.2022 vesper

UT lukukappale

Kolme vertausta

44»Taivaiden valtakunta on kuin peltoon kätketty aarre. Kun mies löysi sen, hän piilotti sen uudelleen. Sitten hän meni iloissaan myymään koko omaisuutensa ja osti sen pellon.

45Taivaiden valtakuntaa voi ajatella myös näin: Kauppias etsi kauniita helmiä. 46Kun hän löysi yhden hyvin arvokkaan helmen, hän meni ja myi koko omaisuutensa ja osti tuon helmen.

47Taivaiden valtakuntaa voi ajatella vielä näinkin: Verkko heitettiin järveen, ja siihen tarttui kaikenlaisia kaloja. 48Kun verkko oli täynnä, se vedettiin rantaan. Arvokalat laitettiin koreihin, mutta roskakalat heitettiin pois. 49Samoin käy aikojen lopussa. Enkelit tulevat, erottelevat pahat oikeamielisten joukosta 50ja heittävät heidät tulikuumaan uuniin. Siellä itketään ja purraan hammasta.»

Uudet ja vanhat aarteet

51Jeesus kysyi, olivatko oppilaat ymmärtäneet kaiken. He vastasivat ymmärtäneensä. 52Silloin Jeesus sanoi: »Siksipä jokainen oppinut, joka ryhtyy taivaiden valtakunnan oppilaaksi, on kuin isäntä, joka kaivaa varastostaan esiin uutta ja vanhaa.»

Profeettaa ei arvosteta kotiseudulla

53Nämä vertaukset kerrottuaan Jeesus lähti. 54Hän tuli kaupunkiin, josta oli kotoisin, ja opetti synagogassa. Ihmiset olivat ihmeissään ja kysyivät: »Mistä hän on saanut tuollaisen viisauden ja voiman tehdä ihmeitä? 55Eikö hän olekin sen rakennusmiehen poika? Eikö hänen äitinsä nimi ole Maria? Eivätkö hänen veljensä ole Jaakob, Joosef, Simon ja Juudas? 56Eivätkö kaikki hänen sisarensakin asu täällä meidän kanssamme? Mistä hän siis on oppinut tämän kaiken?» 57Ihmiset eivät pystyneet hyväksymään Jeesusta. Silloin Jeesus sanoi: »Profeettaa arvostetaan vähiten kotikaupungissaan ja omassa kodissaan.» 58Eikä hän tehnyt siellä montakaan voimatekoa, koska häneen ei uskottu.

Matt. - Matteus 13:44-58UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.14
Seuraa meitä