Suomen Pipliaseura

3.2.2023 vesper

UT lukukappale

Eri ikäryhmät ja lesket

1Älä puhu vanhemmalle miehelle tylysti. Neuvo häntä kuin isääsi ja nuorempia miehiä kuin veljiäsi. 2Neuvo vanhempia naisia kuin äitiäsi ja nuorempia naisia kuin siskojasi, puhtain mielin.

3Kohtele kunnioittavasti leskiä, siis oikeita leskiä. 4Jos leskellä sen sijaan on lapsia tai lapsenlapsia, on ensi sijassa näiden opittava huolehtimaan perheenjäsenistään. Niin heidän vanhempansakin ovat tehneet, sillä se miellyttää Jumalaa. 5Aidosti apua tarvitseva, yksin jäänyt leski on kuitenkin pannut toivonsa Jumalaan ja rukoilee jatkuvasti, yötä päivää. 6Ylellisesti elävä leski sen sijaan on jo eläessään kuollut.

7Korosta leskille näitä asioita, jotta he eläisivät moitteettomasti. 8Jos joku ei silti pidä huolta perheestään eikä omaisistaan, hän kieltää uskon ja on pahempi kuin jumalattomat.

9Huollettavien leskien luetteloon kelpaavat kuusikymmentä vuotta täyttäneet, kerran naimisissa olleet naiset. 10Heidän on oltava tunnettuja hyvistä teoistaan: he ovat kasvattaneet lapsia, majoittaneet kotiinsa muukalaisia, pesseet pyhien jalkoja, auttaneet hätään joutuneita ja tehneet kaikkea muutakin hyvää.

11Älä hyväksy listalle nuorempia leskiä, sillä kun heidän halunsa heräävät, he eivät enää omistaudu vain Kristukselle vaan tahtovat uusiin naimisiin. 12Se on tuomittavaa, koska he siten ovat rikkoneet ensimmäisen uskollisuudenlupauksensa. 13Samalla he oppivat vetelehtimään kiertäessään talosta toiseen, ja pahempaakin. Heistä tulee juoruilijoita, jotka sekaantuvat toisten asioihin ja puhuvat sopimattomia.

14Tahdonkin, että nuoret lesket menevät naimisiin, saavat lapsia ja hoitavat kotiaan antamatta vihollisillemme aihetta pahoihin puheisiin. 15Jotkut lesket ovat näet jo kääntyneet Saatanan seuraajiksi. 16Jos jollain uskovalla naisella on leskiä kodissaan, hänen on huolehdittava heistä, niin ettei heistä ole vaivaa seurakunnalle. Silloin seurakunta voi keskittyä huolehtimaan yksin jääneistä leskistä.

1. Tim. - 1. kirje Timoteukselle 5:1-16UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä