Suomen Pipliaseura

3.6.2022 laudes

UT lukukappale

Jeesus parantaa verenvuodosta kärsivän naisen

40Kun Jeesus tuli takaisin, häntä vastassa oli iso väkijoukko, sillä kaikki olivat odottaneet häntä. 41Silloin paikalle tuli mies nimeltä Jairos, joka oli synagogan johtajia. Hän heittäytyi Jeesuksen jalkoihin ja pyysi tätä tulemaan kotiinsa. 42Hänen ainoa lapsensa, noin 12-vuotias tytär, oli kuolemaisillaan.

Jeesus lähti Jairoksen mukaan, mutta väentungos oli rusentaa hänet. 43Ihmisten joukossa oli nainen, jota verenvuoto oli vaivannut kaksitoista vuotta. Hän oli käyttänyt koko omaisuutensa lääkäreihin, mutta kukaan ei ollut kyennyt parantamaan häntä. 44Nainen lähestyi Jeesusta takaapäin ja kosketti hänen vaatteensa tupsua. Verenvuoto lakkasi saman tien. 45»Kuka koski minuun?» Jeesus kysyi, mutta kukaan ei myöntänyt koskeneensa. »Väkijoukko vain tungeksii ympärilläsi, mestari», Pietari arveli, 46mutta Jeesus sanoi: »Joku kosketti minua tarkoituksella. Tiedän sen siitä, että minusta on lähtenyt voimaa.»

47Nainen tajusi, että hänet oli huomattu, ja tuli vapisten Jeesuksen luokse. Hän heittäytyi maahan Jeesuksen eteen ja kertoi kaikkien kuullen, miksi oli koskettanut Jeesusta ja miten oli heti parantunut. 48Jeesus sanoi hänelle: »Tyttäreni, sinä paranit, koska luotit minuun. Mene rauhassa.»

Jeesus herättää tytön kuolleista

49Jeesuksen vielä puhuessa tuotiin synagogan johtajalle viesti: »Tyttäresi on kuollut. Älä enää vaivaa opettajaa.» 50Kun Jeesus kuuli tämän, hän sanoi Jairokselle: »Älä luovu toivosta. Jos vain luotat minuun, hän pelastuu.»

51Perillä Jeesus ei päästänyt mukaansa sisään muita kuin Pietarin, Johanneksen, Jaakobin ja lapsen isän ja äidin. 52Kaikki itkivät ja valittivat tytön kuolemaa, mutta Jeesus sanoi: »Älkää itkekö. Ei tyttö ole kuollut, hän vain nukkuu.» 53Ihmiset nauroivat hänelle, koska he tiesivät hyvin, että tyttö oli kuollut. 54Jeesus kuitenkin tarttui häntä kädestä ja sanoi kovalla äänellä: »Tyttö, herää!» 55Silloin henki palasi tyttöön. Hän nousi ylös, ja Jeesus käski antaa hänelle syötävää. 56Tytön vanhemmat olivat hämmästyksestä suunniltaan, mutta Jeesus kielsi heitä kertomasta tapauksesta kenellekään.

Luuk. - Luukas 8:40-56UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä