Suomen Pipliaseura

3.6.2022 vesper

UT lukukappale

Jumala on rakkaus

7Rakkaat ystävät, rakastetaan toisiamme, sillä rakkaus on Jumalasta. Jokainen, joka rakastaa, on syntynyt Jumalasta ja tuntee hänet. 8Se, joka ei rakasta, ei ole oppinut tuntemaan Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus. 9Juuri siinä Jumalan rakkaus näyttäytyi meille, että hän lähetti maailmaan ainoan Poikansa, joka antaa meille elämän. 10Rakkaus ei johdu siitä, että me olemme rakastaneet Jumalaa. Rakkaus johtuu siitä, että Jumala rakasti meitä ja lähetti Poikansa sovittamaan meidän syntimme.

11Rakkaat ystävät! Kun Jumala kerran on rakastanut meitä näin, pitää meidänkin rakastaa toisiamme. 12Kukaan ei ole koskaan nähnyt Jumalaa. Silti hän pysyy luonamme, jos rakastamme toisiamme. Näin hänen rakkautensa tarkoitus toteutuu meissä.

13Me pysymme Jumalassa ja Jumala meissä. Tiedämme sen siitä, että hän on antanut meille Henkeään. 14Me todistamme, mitä olemme nähneet: Isä on lähettänyt Poikansa, maailman Pelastajan. 15Kun joku tunnustaa Jeesuksen Jumalan Pojaksi, Jumala pysyy hänessä ja hän Jumalassa. 16Me olemme oppineet tuntemaan Jumalan rakkauden meitä kohtaan ja uskomme siihen.

Rakkaudessa ei ole pelkoa

Jumala on rakkaus. Kun joku pysyy rakkaudessa, hän pysyy Jumalassa ja Jumala hänessä. 17Näin me toteutamme rakkauden tarkoituksen ja voimme olla rohkeita tuomion päivänä. Olemmehan maailmassa Kristuksen kaltaisia.

18Rakkaudessa ei ole pelkoa, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon. Pelko onkin jo rangaistus sinänsä, sillä pelokas ei ole tullut täydelliseksi rakkaudessa.

19Me rakastamme, koska Jumala on ensin rakastanut meitä. 20Jos joku väittää rakastavansa Jumalaa mutta vihaa veljeään tai sisartaan, hän valehtelee. Miten hän voisi rakastaa Jumalaa, jota ei ole nähnyt, kun ei rakasta edes lähimmäistään, jonka näkee? 21Jos rakastaa Jumalaa, pitää rakastaa myös veljiään ja sisariaan. Tämän käskyn olemme Jumalalta saaneet.

1. Joh. - 1. Johanneksen kirje 4:7-21UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä